Profil de designer – Elena Perseil

Elena Perseil este unul dintre cei mai bine cotati designeri din Romania, in mare parte datorita aprecierilor primite din partea scenei de moda de la Paris. Asta nu inseamna ca romanii o iubesc mai putin, ci dimpotriva, colectiile sale sunt mereu asteptate si urmarite cu sufletul la gura.

Elena Perseil a prezentat colectii in repetate randuri in cadrul targului de prêt-a-porter de la Paris, ultima reprezentatie a avut loc chiar in luna septembrie a acestui an.

Avantul unei tinere cariere ii da mereu o alta savoare. Elena Perseil a studiat Academia de Arte din Bucuresti, si in putin timp si-a dovedit talentul in cadrul oferit de catre propriul atelier de moda. Acest atelier i-a oferit expunerea necesara pentru a castiga premiul „Tanar designer al anului” in 1996, distinctie oferita de Institutul Kent din Londra, o prestigioasa academie de design vestimentar.

Citeste si:  Tipuri de jachete

In continuarea drumului sau in moda, Elena Perseil si-a rafinat studiile la Paris, capitala mondiala a modei. In acelasi timp, lucreaza ca freelance designer pentru mai multe case de moda din Franta si invata pe cont propriu si mai ales din pasiune, arta broderiei manuale si a lucrului cu matase naturala. Colectia prezentata la Paris Fashion Week in 2006 i-a adus renumele pe care il merita, si o data cu aceasta colectie a fost nelipsita de pe acea scena de moda, iar ulterior a cucerit chiar si New York-ul. Elena Perseil a reusit sa patrunda si pe pietele din strainatate, creatiile ei fiind vandute in buticuri de lux din Japonia, Arabia Saudita, Dubai, Grecia, Italia si Franta.

Citeste si:  Ghid de buna purtare – rochii pentru plaja

Cu denumiri pline de poezie ca „the art of being intimate” sau „la liberte de l’autrement” , colectiile ultimelor doua sezoane in moda semnata Elena Perseil iti vorbesc de la un alt nivel despre arta, libertate, intimitatea cu tine insati si, mai ales, despre poezia in miscare pe care o poti realiza prin design.

In alte cuvinte Elena Perseil despre :

Moda : „este o profesie cu foarte multa sensibilitate in care trebuie sa te implici 100%. Trebuie sa fii sincer cu tine si in ceea ce faci, pentru ca daca joci un rol, se va vedea.”

Timp si inspiratie : „Eu vad moda ca pe ceva ce ramane valabil in timp, nu se demodeaza, insufletita de colectii care reusesc sa transmita peste ani aceleasi stari care le-au inspirat.”

Citeste si:  Colectia primavara/vara 2009 Irina Marinescu

Elena Perseil : „Simt ca pot face orice atat timp cat fac acel lucru cu pasiune. Nu sunt legata de moda, pentru ca iubesc viata cu toate oportunitatile pe care le ofera . As putea sa fac regie de film, sa fiu pictor, decorator, sa fiu coregraf, sa fac muzica sau sa fiu… calugarita.”

Noua colectie primavara vara 2008 : „Sunt haine care nu te incorseteaza, pe care le descoperi in timp si care iti dau voie sa existi ca personaj”

Fashion designeri : „sunt buni la transmis vise, sunt buni sa faca visele sa devina realitate.”

Motto : „Elibereaza-te!”


www.elenaperseil.com

Foto: The One Magazine


2 Comentarii
  1. Tot auzim de tot felul de designeri romani de succes. Ceea ce vreau si eu sa stiu este unde le putem vedea creatiile in Bucuresti, nu in afara tarii, prin reviste s.am.d? sau creatiile lor sunt serie limitata si nu se vand niciunde?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.