Profil de designer – Eugenia Enciu

Eugenia Enciu a debutat ca model de succes in anul 1980, iar dupa 1989 activitatea sa se extinde dincolo de podium, implicandu-se direct in realizarea produselor din colectii, cat si in organizarea prezentarilor de moda.

Din anul 1995, alaturi de Irina Schrotter, sustine si imbunatateste campania de imagine a acestui brand timp de 10 ani, devine director artistic si organizator al lansarilor de noi colectii pentru care realizeaza special coloana sonora, miscarea scenica, machiajul si coafura.

Atelier Eugenia Enciu devine numele sub care isi desfasoara intreaga activitate de creatie si consiliere in imagine. In dorinta de a introduce pe piata un nou concept de produse vestimentare realizate la comanda, isi atrage clientela prin imaginea discreta, prin creatiile produse in serie mica sau model unicat si prin calitatea acestora.

Citeste si:  Piese de rezistenta pentru sarbatori

Din anul 2005 pana in prezent, se ocupa de imaginea „Bebeluselor” din emisiunea „Cronica Carcotasilor” si le creeaza un stil nou, feminin si dinamic.

In vara anului 2006, Atelier Eugenia Enciu, in colaborare cu Etiquette by Dana Savuica, debuteaza cu o mini colectie de rochii de seara, adresata unui cerc restrans de cliente si potentiale cliente.

Eugenia Enciu are o experienta de 25 de ani in domeniul modei si peste 10 ani ca designer vestimentar si director artistic. Ea si-a deschis primul atelier de creatie vestimentara in anul 2004, Atelier Eugenia Enciu. Acesta a dobandit curand faima, datorita clientelei celebre: Mihalea Radulescu, Andreea Raicu etc, si a talentului in design al proprietarei. „Prima prezentare pe care am avut-o m-a surprins placut pentru ca nu am fost criticata de nimeni dintre cei avizati sa o faca si, din contra, a avut ecouri considerabile. Colectia a fost vanduta si apoi reprodusa la cerere,” spune Eugenia Enciu.

Citeste si:  Trend report – chic gotic pentru toamna

Ca in fiecare an, la Plaza Romania, a avut loc o prezentare de moda, in cadrul careia au putut fi admirate noile colectii de toamna – iarna 2008 – 2009. Sub numele STYLE UP, fashion show-ul a reunit noile colectii ale Springfield, Serena, Women’s Secret, Stefanel, Levi’s si Esprit, colectii disponibile in magazinele din Plaza Romania. De asemenea, au fost prezentate colectia „Little Black Dress”, precum si tinutele propuse in aceasta toamna de Eugenia Enciu.

Piesa de rezistenta a fiecarei colectii a fost adusa pe podium de catre un invitat special. Pe scena, alaturi de manechine au fost: Crina Abrudan, Cristina Dochianu, Alina Gheorghe, bebelusa Delia, Gianina Varga, Andreea Spataru si Smiley. Evenimentul a fost prezentat de Razvan si Dani, iar directorul artistic al evenimentului a fost Alin Galatescu.

Citeste si:  Ultimele tendinte in rochii de mireasa

Eugenia Enciu propune pentru aceasta toamna tinute care imbina armonios fuste si pantaloni care urmaresc linia corpului, rochii lungi si drepte, dantela, piele si matase. De la pantalonii strech din tafta, fusta tip creion din piele, dantela si crep, haina din blana ecologica de astrahan si pana la rochiile de seara ample, toate scot in evidenta un joc de forme, croieli si texturi care demonstreaza ca tinutele de zi cu accente urbane pot fi alaturate in cel mai natural mod cu tinutele de seara, cu accentele si detaliile elegante.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.