Profil de designer – John Galliano

John Galliano este unul din cei mai mari designeri ai timpului nostru, si nu doar datorita vestimentatiei uimitoare create de-a lungul carierei sale, ci si datorita influentei imense pe care a avut-o asupra modului de a gandi moda, un nou punct de pornire pentru multi designeri noi in jocul cu materiale si texturi.

Juan Carlos Antonio Galliano Guillén s-a nascut pe 28 noiembrie 1960 in Gibraltar, locul natal al tatalui sau, si si-a petrecut o parte din copilarie in acest tinut minunat, perioada ce se reflecta si in designurile sale. Gibraltar, mostenirea spaniola a mamei, si Marea Britanie in care si-a continuat educatia, asta da combinatie pentru un potential artistic fenomenal. East London College a insemnat pentru micul Juan Carlos o intalnire cu altfel de rigori decat cele familiale, insa abia la Central Saint Martins Londra a inteles cu adevarat menirea sa si ceea ce trebuie sa reuseasca cu potentialul imens care i-a fost daruit. Inca din 1984, de la prima sa colectie, cea de absolvire, intitulata „Les Incroyables”, el a reusit sa transforme o prezentare de moda intr-o adevarata calatorie in timp si spatiu, doar prin puterea simbolurilor vestimentare. Prima sa colectie s-a vandut imediat in magazinele Browns din Londra, insa asta nu i-a asigurat o baza financiara stabila pentru a-si continua munca sub egida John Galliano.

Citeste si:  Sfaturi de moda de la Lauren Conrad

Londra studentiei sale nu i-a fost propice financiar, astfel incat s-a vazut nevoit sa incerce alte meleaguri. In Paris, Galliano a fost descoperit de catre Anna Wintour, editor sef al Vogue SUA, si acest lucru l-a ajutat incredibil de mult pentru a-si alcatui o lista de cliente si o lista de VIP-uri pentru show-urile sale. De aici incepe povestea succesului sau ! Urmeaza o perioada in care Galliano a avut marele avantaj de a lucra ca designer principal pentru casa de moda Givenchy in 1995 si apoi sa fie numit in aceeasi functie la Christian Dior in 1996. Totul pentru ca a reusit sa castige admiratia lui Bernard Arnault, detinatorul imperiului LVMH, cel mai puternic om din Franta in industria modei.

Citeste si:  Trenciurile primaverii

Domnia lui Galliano la Dior nu s-a sfarsit inca, in acelasi timp el lucreaza la linia cu numele sau in fiecare an colectii atat pentru barbati, cat si pentru femei. Un volum imens de munca pentru oricine altcineva, daca nu luam in considerare pasiunea fara margini a acestui designer pentru femeie, trupul si spiritul ei. Dragostea sa pentru moda, vazuta ca arta de a transpune senzatii, perceptii si de multe ori iluzii intr-o forma artificiala care imbratiseaza corpul uman, este nu doar convingatoare, este coplesitoare.

Citeste si:  Ceasuri bijuterie pe La-Moda.ro

John Galliano chiar isi doreste sa schimbe lumea si stie ca detine aceasta putere! „Nimeni nu se mai imbraca spectaculos astazi. Trebuie sa schimbam asta!”, spune designerul. Insa preturile prohibitive ale vestmintelor sale au fost mereu motiv de indoiala cu privire la sinceritatea acestei declaratii. Raspunsul sau? „Rochiile mele au preturi rezonabile pentru rochii care sunt croite pe corp. Ceea ce costa este tehnica. Si ocazia de a arata cu adevarat fabulos. Nu merita atata timp cat arati fabulos si te simti bine asa?”

Datorita viziunii sale inovatoare, moda din secolul XXI reprezinta mai mult ca oricand o arta, devine un taram al feminitatii si simbolurilor sale !


6 Comentarii
  1. Bai \”gayliano\” amaratule,muritor de foame si ignorant ce esti,pune mana si fa ceva cu viata ta,si cand vei fi la nivelul lui Galliano,ceea ce nu se va intampla niciodata de altfel,mai discutam.Si…………apropo de gay….ce cauti tu pe acest site?:)))))))))))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.