fbpx

Profil de designer – Laura Ciobanu

Ciobanu… Laura Ciobanu! Acesta este noul nume pe firmamentul scenei de moda clujene, cu o colectie senzationala de debut, numita „Tales of the forgotten shapes”. Originara din Oradea, Laura Ciobanu a absolvit „Univesitatea de Arta si Design” din Cluj, specializarea principala Design vestimentar si secundara Imprimeu.

Laura si-a inceput cariera in design vestimentar inca in anii de studentie, incepand cu ocazia in care a reprezentat Romania la un concurs de moda ce a avut loc in China, „DALIAN CUP” China International Youth Fashion Design Contest, care a avut loc în august. Laura a participat atunci cu o mini colectie cu tema Olimpiada din Beijing 2008.

La Festivalul de Moda de la Iasi „Romanian Fashion Week” 2007, Laura a participat a doua oara. BK 16 feat 1 este numele unei colectii de grup realizate de studenti (pe atunci) ai Universitatii de arta si Design Cluj Napoca, grup care si-a ales ca nume sintagma „ER Fashion b(u)y UAD”. Elementele constitutive ale acestei colectii de grup sunt: „investigarea spatiului contemporan, ce impune o radiografiere a fragilitatii si a nevoii de protectie: alter-ego, tema dublului, conflicte launtrice, interferente dintre planul real si cel fantastic, plin/gol, invelis/continut”.

Citeste si:  Look a la Megan Fox

Despre vestimentatie: „Cel care ii da viata este cel care o imbraca. Totul se poate schimba deoarece există posibilitatea ca, in functie de fiecare persoana, haina sa-l faca pe om. Dacă exista o regula de urmat atunci cand ne alegem vestimentatia, aceasta ar fi sa purtam doar haine care reprezinta cu adevarat ceea ce suntem in realitate. Sa nu copiem un stil doar pentru ca vedem ca toti cei din jurul nostru fac asta. Hainele trebuie să reflecte ceea ce suntem noi cu adevarat.”

Colectia de absolvire a facultatii de design vestimentar Cluj-Napoca „Tales of the forgotten shapes” – Toamna/iarna 2008-2009, pret-a-porter.

Pornind de la interiorul hainei lucrat impecabil, elementele de dos sunt traduse in alt limbaj, functia lor fiind modificata, tot ce nu se vede in mod normal acum este adus la vederea tuturor, intr-un mod stilizat care produce placere, fiind functional totodata.
Colectia este organizata in jurul unui sistem de contraste: dintre cald si rece, dintre liniile drepte si cele curbe, dintre fragmente de volum si planeitatea fondului. Caracteristicile fiecarui element devin mai perceptibile.

Citeste si:  Greseli in imbracaminte

Cromatic, actioneaza ca un ferment revolutionar unde fragmentarea tiparului (hainei) simbolizeaza un stil vital si autentic, modern, adaptat mutatiilor radicale ale mediului de zi cu si si ale vietii. Cel/cea care poarta hainele. Nu afiseaza altceva decat pe el insusi, nici o aluzie la o realitate exterioara sau la o naratiune oarecare nu trebuie sa-l constranga in dezvoltatea sa autonoma si libera. Personajele care le imbraca nu vor sa faca parte din tabloide, ele s-au regasit si stiu cine sunt si ce vor.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.