Profil de designer – Lena Criveanu

Lena Criveanu este unul dintre tinerii designeri romani cu stil si un adevarat simt al modei. Lena Criveanu este absolventa a sectiei de design vestimentar din cadrul Universitatii Nationale de Arta Bucuresti. Si-a facut ucenicia in moda in cadrul atelierului designer-ului Venera Arapu. Apoi s-a nascut Casa Criveanu, din dorinta de independenta si de realizarea concreta a propriei viziuni artistice.

Prima colectie, „First Spring”, a fost prezentata in cadrul Galei UNICEF, la Muzeul National de Arta. Urmatoarea colectie s-a numit Maruca. De ce? „Maruca este un personaj imaginat de mine, dar in acelasi timp femeia catre care vreau sa ma adresez in realitate. Este femeia erudita si rafinata care intotdeauna intoarce privirile, starneste interesul si trece prin viata cu prestanta.”, spune creatoarea referitor la colectia sa prezentata la Iasi in cadrul Romanian Fashion Week.

Citeste si:  Mihaela Glavan si Carla Szabo – o noua editie TouchedBy

Colectia sa pentru primavara-vara 2007 se numeste „Fragile” si conceptul in jurul caruia se leaga arta tinutelor este „Fragil precum marama romaneasca”. Detaliile sunt specialitatea designerului si, in special, acelea care necesita o pregatire a unei teme, a unui mesaj pe care sa-l spuna fiecare tinuta, si intreaga colectie ca un tot unitar. Impresia este garantat una de lux discret, data de pictarea manuala a unor desene si imprimeuri asupra materialului, de alegerea texturii fine, de accesoriile cu totul exceptionale: palarii confectionate manual din pai, dantela brodata, cu accente de satin si matase.

Citeste si:  Se poarta veselia

O rochie Lena Criveanu poate fi usor recunoscuta dupa epitetele care o insotesc: originala, luxoasa, feminina. Fiecare tinuta semnata Casa Criveanu trebuie sa spuna o poveste, iar un element cu care se construieste aceasta poveste este imprimeul, divers si stilizat la maxim. „Trandafir moldovenesc”, cea mai recenta colectie semnata Casa Criveanu, primavara-vara 2008, a fost prezentata in Fratelli Studios 2 pe data de 28 noiembrie.

Citeste si:  Se poarta carouri

Lena Criveanu se autodefineste ca etern indragostita de frumos si colectionara de obiecte artizanale, in special acelea care reusesc sa surprinda esenta unei perioade in timp. Dragostea ei pentru ceea ce amprenta timpului ne poate spune este incorporata in arta realizarii unei vestimentatii de colectie care va incanta mereu in Romania si peste hotare.

Citat preferat : „ziua de maine inseamna o noua sansa” Scarlett O’Hara.

photo by www.fashionandbeauty.ro


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.