Profil de designer – Mihaela Glavan

Mihaela Glavan este o tanara creatoare de accesorii: in principal detine o linie apreciata de incaltaminte, dar si genti si curele, din Romania. Tot ceea ce Mihaela realizeaza este reunit sub numele Sepala, iar creatiile marca Sepala by Mihaela Glavan sunt deja printre cele mai cautate de catre designeri si o gama larga de cliente care isi doresc incaltaminte deosebita, chiar inedita.

Designerul a inceput cariera sa in design de accesorii in 2003 , dupa cum spune „nu de la zero, ci de la minus”. Ea a pornit la drum cu dorinta de a avea pantofi pe gustul ei, frumosi cromatic si cu un calapod bun si design deosebit. Afacerea inceputa cu o investitie minima a luat avant si directie abia dupa un „stagiu” ca asistent la o creatoare de moda. In acea perioada, Mihaela Glavan crea pantofi special pentru mirese, delicati, feminini, personalizati.

Mediul in care isi petrecea timpul liber alaturi de studenti la Academia de Arta a inspirat-o sa faca o meserie din pasiunea sa pentru accesorii, iar studiile in economie – Relatii Internationale la ASE – au condus-o catre o manageriere din ce in ce mai buna a afacerii incepute in 2003. Primele comenzi si contracte cu adevarat importante in stabilirea unui nume ca designer le-a primit din partea unor designeri vestimentari autohtoni, designeri care aveau nevoie de o gama de incaltaminte pe tema colectiilor lor. Printre cei cu care Mihaela a lucrat si inca lucreaza amintim: Maria Lucia Hohan, Wilhelmina Arz, Ana Maria Lungu, Irina Marinescu si Stephan Pelger. Cu Irina Marinescu a pus bazele unei prietenii frumoase, dar si a unui parteneriat de „afaceri” foarte avantajos pentru ambele creatoare.

Citeste si:  Moartea lui Cupidon în 2 acte

Pentru a reusi ca designer de incaltaminte in principal, Mihaela Glavan a simtit nevoia sa abordeze acest domeniu nu doar estetic, ci si practic, anatomic daca vreti. Ea declara ca a studiat luni de zile intregul aparat locomotor pentru a putea intui si mai bine detaliile unui calapod perfect. In putin timp, marca Sepala a devenit foarte cunoscuta. La prezentarea colectiei din 2006, primavara-vara, mai mult de jumatate din femeile prezente purtau incaltaminte creata de Mihaela Glavan. „Colectia de primavara-vara 2006 este prima in care am facut ce am vrut. N-am neglijat, evident, tendintele 2006. Am ales un design minimalist, tonuri neutre, dar si verde, galben, precum si materiale in dungi alb-negru. Si, un lucru foarte ciudat, desi toata viata am urat lacul, cand am creat aceasta colectie am simtit, pur si simplu, nevoia sa adaug cate ceva din piele lacuita; mi se parea atat de firesc, simteam ca numai asta se potrivea!”, povesteste designerul despre munca sa.

Citeste si:  Pantalonii largi, din nou in top

Ceea ce caracterizeaza marca de incaltaminte Sepala by Mihaela Glavan sunt suprapunerile de piele si alte materiale, combinatii de textil si piele, „gulerul” pentru o pereche de pantofi sau botine, precum si barete foarte late, exagerarile in volum, pielea deloc lacuita, velurul, dar si paleta cromatica sobra, revitalizata cu accente de galben, mov intens sau verde, auriu, argintiu, roz bonbon sau orice alta nuanta electrizanta.

Citeste si:  De ce iubim pantalonii

Despre colectia sa de primavara vara 2007: „Colectia traieste in albastru. S-a folosit intreaga paleta de albastru, precum si combinatii de alb-bleumarin pentru un look fresh. Formele sunt in continuare rotunde, semirotunde, chiar usor patrate. Pantoful platou (talpa suprainaltata) reprezinta un must have al sezonului. Accentul s-a pus pe detalii subtile referitoare la finisaje (nu se vad cusaturile pe pantofi), iar elementul cheie al colectiei este tocul imbracat in piele cusuta decorativ”.

De retinut: „Nu e greu sa faci pantofi. Dificil este sa la conferi personalitate.” Incaltamintea Sepala iti propune un exercitiu de stil si, cel mai important, iti permite sa realizezi de fiecare data combinatii pline de personalitate.

Noua colectie Sepala by Mihaela Glavan a fost prezentata pe 16 aprilie 2008, in Arcade-events, si fotografii de la eveniment puteti vedea AICI.

Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul creatoarei Sepala.ro.

Colectia Sepala, primavara-vara 2008.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.