Profil de designer – Olivier Theyskens

Olivier Theyskens s-a nascut pe 4 ianuarie 1977 in Bruxelles, Belgia. In copilarie, el invidia avantajele feminitatii si admira foarte mult piesele vestimentare feminine, iar atunci cand a inceput sa deseneze oameni si haine, la varsta de 7 ani, a declarat raspicat ca isi doreste sa „faca haute couture”.

In stilul veritabil al unui om care isi stie traseul in viata sau cel putin cel profesional, Olivier si-a dorit sa studieze designul vestimentar la École Nationale Superieure des Arts Visuels de la Cambre, incepand cursurile acolo in octombrie 1995, la doar 18 ani. Insa peste doar doi ani, a renuntat la studii si a pus bazele propriului atelier de creatie.
Primele sale colectii au fost foarte bine vazute, probabil datorita talentului, insa cu siguranta si datorita viziunii sale extravagante asupra vestimentatiei feminine. Pentru aceste prime show-uri Olivier s-a lasat inspirat de gotic si de materiale cu iz vintage. Din pacate , in curand a fost destul de evident ca atelierul nu va supravietui si Theyskens a fost fortat sa il inchida, desi vanzarile mergeau bine.
Urmatoarea etapa in cariera sa a fost „jucata” pe scena unui teatru, „Théâtre Royal de la Monnaie”, unde a creat costume pentru numeroase piese, si in timpul liber si-a reluat activitatea de creatie pret-a-porter.

Citeste si:  Colectia Smiling Shoes toamna/iarna 2010/2011

Succesul si afirmarea sa au venit abia in 1998, atunci cand Madonna a purtat una din rochiile sale la festivitatea premiilor Oscar. Brandul Olivier Theyskens a inceput sa obtina recunoasterea pe care o merita! In 2002, Olivier sa devenit director de creatie pentru renumita casa de moda Rochas si prima sa colectie sub egida aceasta a aparut in martie 2003. Prin aceasta colectie, designerul a reusit sa revolutioneze imaginea Rochas, creand o noua silueta definitorie, exceptionala.

Citeste si:  Se poarta verdele

Criticii si-au folosit condeiul atat pentru a-i lauda viziunea in moda, dar si pentru a-l apostrofa pentru extravagantele sale. In urmatorii ani, el si-a castigat o clientela loiala printre celebritati internationale: Nicole Kidman, Jennifer Aniston, Kirsten Dunst, Kate Bosworth, Jennifer Lopez, Rachel Weisz, Sarah Jessica Parker si regina Rania a Iordaniei. Din pacate, lui Theyskens i s-au adus nenumarate critici si numele sau a fost legat mereu de disparitia casei de moda Rochas de pe piata.

Citeste si:  Piese vestimentare must have ale acestei primaveri

Acestea nu i-au oprit insa ascensiunea catre alte culmi ale modei. In noiembrie 2006, Olivier Theyskens a devenit noul director artistic la Nina Ricci, cu o colectie de debut in martie 2007. Aici s-a vazut foarte clar schimbarea in viziune a tanarului designer, catre tinute mult mai lejere comparativ cu unele din designurile sale anterioare, foarte asemanatoare cu nivelul haute couture.

Olivier Theyskens prezinta mai nou trei colectii pe an pentru Rochas si inca creeaza linia pret-a-porter pentru casa Nina Ricci, si se spune printre jurnalistii din moda ca ceea ce el creeaza pentru linia pret-a-porter va deveni un must-have al sezonului. Urmariti colectia Nina Ricci primavara-vara 2008, semnata Olivier Theyskens.

Foto: wikipedia.org


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.