Profil de designer – Silvia Terziu

O opera de arta este rezultatul unic al unui temperament unic.

Creatoarea Silvia Terziu a reusit o premiera pentru moda din Romania – una dintre piesele realizate de ea a fost expusa la Muzeul Postei Franceze din Paris -; iar succesul acestui proiect a determinat conducerea institutiei sa extinda expozitia in intreaga Franta.

Influentele metalice ale creatiilor sale toamna-iarna 2011-2012 amintesc de creatiile lui Paco Rabbane. Siluetele metalice au o tenta abstracta care anticipeaza sufletul, lumea interioara, transparenta aparenta si profunzimea spirituala.

foto

Senzualitatea creatiilor sale forteaza limitele dintre sexy si rezervat, dand, ca in realitate, o forma contradictorie individualitatii feminine.

Citeste si:  Noua colectie Mihaela Glavan primavara-vara 2014

Am dorit sa creez pentru o femeie care emana senzualitate, care se simte senzuala, dar in acelasi timp puternica si sigura pe modul in care hainele o pun in valoare. Ma vad in diverse dispozitii si coduri culturale, cu un stil nu intotdeauna functional sau comercial, spune Silvia Terziu.

Creatiile romancei au aparut pana in acest moment atat in catalogul Universitatii Internationale de Moda Esmod, cu ocazia aniversarii a 170 ani de existenta, cat si in publicatii precum: Marie Claire, France 2, Le Figaro. Silvia Terziu este inspirata de creatiile designerilor: Marchesa, Elie Saab sau Lanvin.

Citeste si:  Sartoria cum laude la British Gallery

foto

A fost discipola lui Stephane Rolland, designerul partener al Festivalului de la Cannes, si acum isi doreste sa cucereasca Parisul. Designerul si-a finalizat studiile anul trecut la Paris, la Universitatea Internationala de Moda Esmod. Stabilita la Paris, Silvia provine din Timisoara si are o afinitate declarata spre stilul futuristic al lui Paco Rabanne, pe care doreste sa-l interpreteze pornind de la propria sa viziune artistica.

Citeste si:  Tinute pentru noaptea magica de Revelion

Dupa cele doua sezoane in care a fost prezenta la salonul Premiere Vision Pluriel si Who’s Next, Silvia a realizat ca piesele sale vestimentaresunt facute pentru femeia senzuala si provocatoare, cu caracter, care vrea sa iasa in evidenta prin caracterul ei, pus in relief de hainele pe care le poarta.

foto

In prezent Silvia Terziu pregateste colectia de primavara-vara 2012, inspirata de Marchesa, si se pregateste de intrarea pe piata din Romania, cu o ampla defilare in cadrul Bucharest Fashion Week.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.