Ralph Lauren – primavara-vara 2010

Nici nu ne-am desprins bine gandurile de la rochiile vaporoase prezentate in culori vii si de la multitudinea de imprimeuri florale, ca designerii ne si prezinta noile colectii destinate sezonului urmator de primavara-vara 2010. Astfel de propuneri ne-au fost redate de curand si in cadrul festivalului Mercedes Benz Fashion Week, la New York, in perioada 10 -17 septembrie. La acest eveniment, printre multi altii, si-au dezvaluit noile colectii si designeri de renume in domeniu, precum: Ralph Lauren, Oscar de la Renta, Carolina Herrera, Marchesa sau Vera Wang.

O colectie reprezentativa, in opinia mea, pentru acest eveniment, a fost cea a creatorului de moda Ralph Lauren. Ralph Lauren (nascut Ralph Rueben Lifshitz) este un designer american ce provine dintr-o familie de evrei, fiind cunoscut pentru stilul sau clasic de abordare vestimentara. Noua colectie, prezentata la New York, ce emana un mesaj optimist, celebreaza trecutul Americii si sintetizeaza capacitatea acestui popor de a depasi chiar si cele mai dificile momente.

Citeste si:  Cum purtam la birou pantaloni scurti si alte piese problematice

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO

Realizand o incursiune in trecut, Ralph Lauren se inspira din costumul de muncitor, fermier, cowboy, vanzator de ziare, dar si din imaginea femeii pionier, personaje carora sustine ca le-a admirat dintotdeauna onestitatea muncii. Jeansi cu aspect erodat, jachete de blug, salopete, camasa de munca albastra cu aspect sters, dar si printurile naive din rochiile florale, reprezinta dovezi clare ale surselor sale de inspiratie.

Citeste si:  INCOTRO? (Quo Vadis?)

Colectia se evidentiaza prin contrastul masculin-feminin, dintre robust si suav. Abunda un amestec de imprimeuri florale, redate prin rochii inspirate din anii ’30, precum rochia femeii casnice cu corset si fusta clos, si influentele masculine, prin preluarea unor sortimente precum blugii iubitului cu aspect uzat si lejer, vesta, costumul barbatesc, carora li se adauga elemente ce ne amintesc de acele perioade « primitive », populate de cowboy si fermieri.

Citeste si:  Trend report - vestimentatie arta

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO

In ansamblul vestimentar, se disting si o serie de tinute precum: rochia salopeta de culoare argintie, ce reprezinta o pata de stralucire, fuste, rochii, gulere cu suprapuneri de volane, ce confera in contrast cu celelalte piese, un aer de feminitate colectiei.

Prin intermediul acestei colectii, Ralph Lauren reuseste sa redea in mod interesant, un plus de farmec si rafinament unei perioade din trecutul mai putin pitoresc al poporului american.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO


Un comentariu
  1. Superba colectia. si articolele mai \”muncitoresti\” si alea de seara. Singurul lucru care nu mi-a placut a fost salopeta argintie. In rest…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.