Romanian Fashion Week prezinta „Iasi – Shanghai”

In perioada 9-15 iulie, in cadrul Expozitiei Mondiale Shanghai 2010, se va desfasura Saptamana Modei Romanesti, organizata de Asociatia Future In Textile in colaborare cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Ministerul Afacerilor Externe.
Saptamana Modei de la Iasi, care debuteaza astazi in capitala Moldovei, este o repetitie pentru reprezentatia pe care designerii romani o vor da la Shanghai, in cadrul Expozitiei Mondiale 2010.

„Este sansa noastra de a arata ceea ce putem noi face cel mai bine: o moda creativa, o moda moderna, o moda de calitate. De fapt, acest eveniment vrea sa atraga atentia asupra meseriilor creative din Romania, asupra imaginatiei pline de culoare si modernism a acestor, cred eu, corifei ai frumosului vizual. Acest eveniment isi propune detronarea sintagmei „exclusiv lohn-isti” prin care suntem, in mod eronat, perceputi”, a afirmat Irina Schrotter.

Citeste si:  Schimbarea garderobei

Astazi, in prima zi a festivalului, pe podiumul instalat la Sala Sporturilor din Iasi vor defila colectiile de toamna-iarna 2010-2011 semnate de ISM, Adelina Ivan, Cristina Nichita, Violeta Gaburici, Alina Latan, Debut – Tatiana Strimbovschi – UAD Cluj, Kinga Varga, Alina Botea, Freudenberg, George Hojbota, Mircea Barbulescu, Debut – Alina Popescu – UNA Bucuresti, Mihaela Glavan, Lucian Broscatean, Debut – Sergiu Chihaia – UNA Bucuresti, Stephan Pelger si Irina Schrotter.

Maine vor fi prezentate colectiile de toamna-iarna 2010 ale designerilor Lena Criveanu, Irina Schrotter & Andreea Raicu, Irina Marinescu + twenty(2)too, Mirela Diaconu, Papucei, Andreea Musat, Lucian Pop, Andreea Tincu, Debut – Alina Ene – UNA Bucuresti, Miau, Andra Clitan, Debut- Razvan Vasilescu – UNA Bucuresti, Vuarnet by Stephan Pelger, Debut – ER Fashion UAD Cluj, Jolidon si Razvan Ciobanu.

Citeste si:  Vintage fashion online

Pentru Romanian Fashion Week vor fi realizate aproximativ 30 de tinute ce vor respecta conceptul creativ general al pavilionului romanesc Greenopolis si vor fi apoi incluse intr-o expozitie permanenta inaugurata la Shanghai pe 9 iulie. Tinutele vor ramane expuse pana la sfarsitul expozitiei de la Shanghai in octombrie 2010.

In paralel cu aceste evenimente, Romanian Fashion Week isi propune si organizarea unei expozitii colective de fotografie, semnata de cei mai cunoscuti fotografi romani: Cosmin Bumbut, Cosmin Gogu, Alexandru Paul, Marius Baragan, Gabriel Hennessey, Alex Galmeanu si Tibi Clenci avand ca tema «Ecologia» .

De la inceputul lui mai pana la sfarsitul lui octombrie, Romania este prezenta la Expo Shanghai 2010, unde vizitatorii standului in forma de mar verde vor putea afla mai multe despre oportunitatile culturale si economice din tara. Mesajul expozitiei de anul acesta este „Un oras mai bun, o viata mai buna”, iar standul Romaniei, numit Greenopolis, simbolizeaza dezvoltarea sustenabila si un stil de viata sanatos.

Citeste si:  Inele de logodna pe care nu trebuie sa ti le doresti

foto

„Marul simbolizeaza prospetimea, tentatia si regenerarea si este cel mai popular fruct in Romania”, a declarat Ferdinand Nagy, comisar general pentru expozitii mondiale in cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Pavilionul „verde” al Romaniei ocupa 2.000 de metri patrati si a costat 27 milioane de lei. In interiorul „marului” exista un spatiu pentru expozitii, unul pentru concerte si evenimente culturale, un restaurant cu mancare traditionala si o sala de conferinte. Vecinii Romaniei vor fi Croatia, Austria, Luxemburg si Olanda.


Un comentariu
  1. Ce frumos!!! Mi-as fi dorit enorm sa pot fi prezenta acolo pe tot parcursul desfasurarii event-ului! Foarte interesant subiectul 🙂 Te mai asteptam cu completari si impresii dupa finalul Iasi Fashion Week

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.