Rozalb de Mura la IDEAL Show Berlin

Olah Gyarfas si-a prezentat ultima colectie in Germania, in cadrul Ideal Show Berlin (Cafe Moskau, Karl-Marx – Allee 34, 10178 Berlin-Mitte), pe 2 februarie 2008, colectie intitulata „The Thing”. IDEAL Berlin este un eveniment international de moda care reuneste la fiecare editie o selectie din cele mai avantgardiste label-uri internationale: Eric Lebon, Petar Petrov, Anthony Vaccarello, Sandra Backlund, Henrik Vibskov, AB Irato si multi altii.

Conceptul Villa Noir pentru prezentarea colectiei de toamna iarna 2008/2009 Rozalb de Mura a fost intunericul, si emotiile generate de lipsa unui reper. Spectatorii invitati au fost nevoiti isi gaseasca locurile in fata podiumului prin intuneric, iar modelele, imbracate exclusiv in negru, si-au gasit un drum propriu pe catwalk folosind lanterne minuscule. Pe un ecran aflat in spatele acestora se derulau cu rapiditate fotografii ale unor scannere, si mesaje scurte dar puternice: „Scan your fear”, „Scan your desire”. Flashuri de luciditate si adrenalina se derulau pe aceleasi ecrane pe care au fost proiectate imagini ale pieselor purtate de catre modele pe scena. Fiecare model avea sarcina de a scana un detaliu sau altul al tinutei purtate. Intreg showul lui Olah Gyarfas a fost avangardist si psihedelic, fiecare element fiind menit sa vorbeasca invitatilor despre splendoarea austeritatii, pentru ca la after party fiecare din acestia sa aiba posibilitatea de a incerca pe pielea sa, la propriu, ceva din colectie.

Citeste si:  Kelly Brook este imaginea liniei Partywear de la New Look

Cei invitati afirma fara ezitare ca „The thing” a reprezentat un „one man show” un spectacol de lumini si umbre completat de muzica artistului londonez Mikhail Karikis .

Prezentarea noii colectii Rozalb de Mura a fost posibila si multumita sprijinului oferit de Institutul Cultural Roman „Titu Maiorescu” din Berlin. Directorul acestui prestigios institut, Adriana Popescu declara: „Intr-un oras atat de vital si de diversificat cultural ca Berlinul, Institutul Cultural Roman incearca sa fie mediatorul unor prezente romanesti care sa patrunda in cat mai multe “nise” si care sa atinga toate categoriile de public. Moda – care face parte si ea din paleta reprezentarilor culturale ale unei tari- raspunde, astfel, perfect intentiilor nostre. Iar Rozalb de Mura este un label tanar, de avangarda, care va putea intra in dialog exact cu acel segment de public pe care incercam, cu prioritate, sa-l atragem spre noi: publicul tanar.”

Citeste si:  Stilul hippie

Olah Gyarfas – designer pentru Rozalb de Mura

„In universul Olah Gyarfas, maghiara se amesteca delicios cu limba romana, realitatea cu fictiunea, masculinul cu femininul, minimalismul cu patima pentru detalii, iar sedintele de bronzat la solar cu o plimbare inghetata pana la lacul Sf. Ana.

Designerul Olah Gyarfas si-a inceput cariera in forta. La absolvirea facultatii (Universitatea de Vest din Timisoara), in 2001, si-a prezentat hainele cu ajutorul echipei nationale de canoe a Venezuelei, care tocmai se antrena in oras.O bursa la Universitatea de Arte Aplicate din Budapesta, festivalul „Designmai” din Berlin, Romanian Fashion Week, Iasi Fashion Festival, si iata-l inalt, cu alura zvelta, nonsalant de urbana, o aparitie exotica pentru orice metropola a lumii, daramite pentru domolul Miercurea Ciuc. Aici, in studioul cu peretii de culoarea ciocolatei amarui, tacanitul sever al masinilor de cusut pregatesc a doua colectie pe care Olah Gyarfas o semneaza pentru labelul Rozalb de Mura.

Citeste si:  Sincer ... despre moda

In vara lui 2006, Unit F buro fur mode (Viena), organizatia austriaca ce a lansat international tineri designeri avangardisti ca Petar Petrov sau Wendy & Jim, i-a acordat premiul Kontakt Erste Bank Award pentru cel mai creativ designer din Europa de Est.”


CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO

Rozalb de Mura www.rozalbdemura.ro
Dragos OLEA – 0724 331 201
e-mail:dragos.olea@gmail.com


Un comentariu
  1. ce eveniment extraordinar! de ce nu se intampla nimic de genul asta si in Bucuresti, oare? singurul eveniment care mi-a facut inimioara de fashionista sa vibreze a fost My Grandma\’s Backyard… avem nevoie de mai multe initiative de acest gen !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.