Sartoria cum laude la British Gallery

Sartoria cum laude este un eveniment prin care concept store-ul online TuxedoConfessions.com a adus in Bucuresti, la British Gallery, o parte a colectiilor prezentate la Gala UAD Cluj 2011. Este primul an cand acest lucru se intampla, si e bine, pentru ca nu toti aceia care si-ar dori sa vada Gala si reusesc in cele din urma sa ajunga la Cluj.

Cele sase colectii au fost alese de lect.univ.drd. Elena Basso Stanescu si prep.univ.drd. Lucian Broscatean, designerul venind si in Bucuresti la eveniment impreuna cu tinerii absolventi. Selectia colectiilor a urmarit diversitatea conceptelor si a manierei de lucru.

Pentru fotografii, click aici.

Fiecare absolvent si-a ales din mobilierul si obiectele de decor din portofoliul British Gallery (str Paris 14) cateva piese cu ajutorul carora si-a alcatuit un spatiu personalizat. Curtea a capatat infatisarea unui showroom outdoor de moda, cu fotolii tapitate, scaune din fier forjat, valize, melci de gradina, etajere, lampadare, ceaiuri englezesti, cutii pentru ace si nasturi etc. Cate doua modele au imbracat ansambluri din fiecare colectie, in asa fel incat publicul care a participat la eveniment sa perceapa hainele dincolo de podium, in contextul vietii reale. In decor au mai fost integrate fotografii din seria ‘Autoportrete’ care ii apartine Dianei Ionescu.

Citeste si:  Profil de designer - Kristina Dragomir

Pentru fotografii, click aici.

Incepand din toamna, colectiile tinerilor designeri vor fi disponibile pe concept store-ul online TuxedoConfessions.com care intra in acest fel in al doilea an de colaborare cu absolventi ai sectiei de moda de la UAD Cluj.

Colectii expuse la British Gallery

Colectia de master Conexiuni creata de Teodora Visinescu are ca tema centrala internetul si efectul pe care acesta il are asupra oamenilor. Acestia devin personaje in lumea virtuala, multiplicandu-si personalitatea. Materialele folosite in colectie transmit aceeasi idee: pelicula stralucitoare de la suprafata abia le mai permite materialelor naturale din interior sa se intrevada.

Citeste si:  Eu si vedetele purtam cizme UGG

foto

Colectia de master In slow motion creata de Teodora Baciu (finalista in concursul Pasarela ‘Espoir Mode’ 2011) este un exercitiu de slow fashion – curent care promoveaza consumul responsabil si individualizat, in contrast cu obiceiurile consumeriste si depersonalizate aduse de fast fashion. Materialul folosit este lana, in diferite nuante si texturi, imprimata manual prin serigrafie.

Pentru fotografii, click aici.

Colectia de diploma Taak’in Chilam creata de Buda Mioara Fulga (calificata in finala concursului International Diamond Jewelry Competition), este inspirata de estetica mayasa: planul si volumetria piramidei in trepte, culorile basoreliefurilor din calcar, abundenta ornamentatiei si obsesia pentru Soare. Titlul colectiei nu este in engleza (Golden Goddess), ci este in mayasa veche, in dialectul yucatec – Taak`in Chilam. Accesoriile sunt manufacturate tot de Mioara Buda.

Colectia de diploma Network dynamics creata de Mirela Frisan (calificata in concursul E-Community & e-Design Contest for Fashion & Textile Students in Europe), este un experiment cu imprimeuri serigrafice inspirate de ideea de retea informationala. Piesele din partea superioara a ansamblurilor masculine sunt reconfigurate aducand noutate la nivel de forma.

Citeste si:  Ludmila Corlateanu toamna/iarna 2010/2011 - Nina

foto

Colectia de diploma Urban Tribes creata de Alexandra Tamas (finalista in competitia internationala Arts of Fashion), este o colectie in care se pune accentul pe tehnicile de prelucrare a materialelor: decupaje in forma de sculpturi africane, trasee care par desprinse din labirinturile de linii ale artistului Keith Haring, cunoscut pentru colaborarea cu Grace Jones din filmul ‘Vamp’.

Pentru fotografii, click aici.

Colectia de diploma Space Elevator creata de Irina Prepelita este inspirata de instalatiile artistului Tomas Saraceno cu retele si forme contorsionate. Acestea alimenteaza tensiuni exprimate in fiecare tinuta de snururile care leaga corpul in trasee neregulate.

foto


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.