Se lanseaza prima colectie Iutta. Dor de romanesc – Spirit Eflorescent

Dupa multe luni de schite, desene, planuri si imbinari de culori, vineri, 26 aprilie, ora 19:00, la nou9, are loc evenimentul de lansare a primei colectii de genti Iutta – „Spirit Eflorescent”.

Spirit Eflorescent reprezinta materializarea viziunii brandului Iutta: revalorificarea specificului romanesc si reinterpretarea autenticului. Cu un numar de 20 de genti din piele naturala, broderii inspirate din traditia autohtona si sculpturi in lemn, aceasta colectie imbina forme fluide, ce-si regasesc originile in stilul pur romanesc, cladit pe credinte, obiceiuri si activitati spirituale naturale din cele mai vechi timpuri.

Materialele utilizate sunt pielea naturala, lemnul, metalul, iar printre culorile aplicate se regasesc: french roast, titanium, praz, rosu corai, grej, caffe latte, negru, rosu mac, maro, bordo. Combinatia de texturi utilizata este neobisnuita in marochinarie – taieturile cu laserul, broderiile atent lucrate si sculpturile in lemn ofera in ansamblu o nota distinctiva colectiei.

Citeste si:  Ghid de buna purtare – blazerul alb

Sloganul Iutta, acest Dor de romanesc, este si laitmotivul evenimentului de lansare. De aceea, in cadrul lansarii va avea loc si proiectul fotografic Colectie de doruri, prin care participantii vor putea sa puna la pastrare cele mai mari doruri ale lor.

Pentru a avea o imagine cat mai ampla a povestii Iutta, la eveniment va fi recreat si atelierul in care s-au lucrat gentile, cu elementele care au ajutat si inspirat pe parcurs. Din intreg decorul vor face parte si tapiserii basse-lise realizate la razboiul de tesut de catre Raluca Alexandru si, bineinteles, muzica de inspiratie folclorica, prajituri de casa si vin romanesc.

Citeste si:  Pantofi de barbati in picioare de femeie

Despre Iutta. Dor de romanesc.

Iutta este un atelier de creatie pentru care traditia si cultura pur romaneasca reprezinta o sursa de inspiratie continua. Cu dor de romanesc, se surprinde esenta folclorului prin prelucrarea produselor de marochinarie in forme de expresie actuale.

Povestea Iutta se inspira din antichitate, de la o femeie pe nume Iudita, care a luptat prin frumusetea si intelepciunea sa impotriva abaterii poporului de la adevaratele valori. Apararea autencitatii a fost punctul de plecare pentru Iutta, care si-a propus sa reinvie spiritul romanesc.

Citeste si:  Sutien potrivit

Axate pe functionalitate, inovatie si organicitate, colectiile Iutta sunt disponibile in editii limitate, prezinta taieturi inedite, materiale rafinate, de calitate superioara, ce reusesc prin simplitate sa aduca traditia in contemporaneitate.

Alte informatii utile:
Facebook: https://www.facebook.com/events/351227168311514/
Site Iutta: http://www.iutta.ro/


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.