Semnificatia culorilor

Culorile sunt un dar minunat pentru noi, insa de cele mai multe ori recunoastem putine din nuantele din jurul nostru si cu atat mai putin semnificatia lor. Unele culori simbolizeaza elementele naturii: rosul si portocaliul reprezinta focul, azuriul, galbenul sau albul reprezinta aerul, verdele si albastrul apa, negrul sau cafeniul reprezinta pamantul.

Albul este culoarea perfectiunii pentru ca exista in orice nuanta si reprezinta o stare de echilibru perfect. Lumina alba este Lumina Divina si asta deoarece albul poate semnifica un nou inceput si o constiinta proaspata. Alb inseamna unicitate, adevar, complementaritate, inseamna prospetime, simplitate si inocenta. Desi in unele culturi este culoarea care reprezinta moartea si doliul deoarece poate fi perceputa ca o nuanta a golului: o pagina care asteapta sa fie scrisa.

Citeste si:  Rochii de cununie in functie de silueta ta

Albul are un potential nelimitat, reprezinta intregul si adevarul. Este sinonim cu prospetimea, curatenia, simplitatea si virginitatea. Albul este pace, dragostea pentru adevar, bucurie, fericire si intelepciune.

Tips-uri:
– Combinatia alb – negru nu se va demoda niciodata, dar chiar niciodata, este una din cele mai frumoase si rafinate alegeri pentru un deux-pieces, sau o rochie de seara, sa nu mai mentionam paltonul de iarna.

Citeste si:  Moda business casual

– Incearca sa porti alb numai atunci cand esti sigura pe frumusetea fara cusur a tenului tau, culorile deschise si mai ales albul au tendinta de a scoate in evidenta fiecare mica „problema”.

– Albul este o culoare ideala pentru croieli asimetrice sau jocuri de umbre si lumini. Tine asta minte data viitoare cand iti imaginezi o tinuta deschisa la culoare, care sa fie in ton cu liniile haute couture.

Citeste si:  Coco Chanel, un adevarat fashion designer

– O tinuta all white este foarte pretentioasa si potrivita de cele mai multe ori doar in lumina naturala (rochie de plaja, rochie de zi) o tinuta de seara trebuie sa compenseze alegerea culorii pure cu un material foarte senzual (satin, sifon, tul, organza) si prin accesorii bine alese.

– Incearca un alb „murdar” atunci cand doresti o tinuta sigura si confortabila. Nuanta este mai putin pretentioasa, practic si estetic.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.