Sienna Miller sau ‘girls just wanna have fun’

Sienna Miller este noua ‘It girl’, cunoscuta inainte de Layer Cake doar in Marea Britanie. ‘Mica’ insula ne arata din nou, dupa Catherine Zeta Jones, Rachel Weisz si Kate Moss, ca este o veritabila zona conglomerat a stilului. Sienna este un copil rasfatat al presei britanice si americane, dar si al unui cuplu modern, cu origini in SUA si Africa de Sud. Frumoasa blondina a fost educata la o scoala cu internat in pitorescul tinut Surrey din Anglia, iar apoi la Institutul Teatral Lee Strasberg din Londra, gratie mamei sale Jo. Cum era si normal pentru o adolescenta cu trasaturile ei: par blond, ochi albastri, masuri standard – a devenit fotomodel, si nu pentru orice agentie, ci pentru Select Model Management, ceea ce a propulsat-o pe lista modelelor cu prezentari Prada, contract de publicitate pentru Coca Cola si, in 2003, aparitia pe coperta revistei Maxim, editia britanica si in calendarul Pirelli.

Citeste si:  Profil de model - Hilary Rhoda

Sienna Rose Miller nu este chiar atat de cunoscuta in afara lumii showbiz si nici chiar acolo, ci faima ei se datoreaza catorva roluri bunicele de pana acum, aparitiei in calendarul Pirelli in 2003, si casatoriei cu Jude Law. Ceea ce frapeaza la Sienna este faptul ca ii poate fi definit un stil anume, in ciuda faptului ca majoritatea starletelor de linie a doua (deocamdata!) trec prin tendinte la fel cum trec prin flirturi de o seara. Pentru a ilustra intregul argument, as porni de la fapte de viata: Sienna a stiut sa isi pastreze demnitatea si feminitatea, nu doar aparenta, in miezul a doua scandaluri, ambele implicandu-l pe Jude Law, se pare barbatul vietii ei. Acest lucru mie mi se pare admirabil, o petrecareata notorie si totusi o lady; pentru ca Sienna este cunoscuta de mult ca o party girl, pe ambele continente. O alta dovada a convingerilor sale ‘pacifiste’: Sienna Miller a organizat o campanie numita ‘fashion against war’ pentru a protesta impotriva razboiului din Irak si este o activista pentru comertul liber.

Citeste si:  Colectia de toamna-iarna Stefanel

Pe de alta parte, Sienna Miller ne arata inca o data ca ‘girls just wanna have fun’; nu o intereseaza atat de mult sa placa pe cat doreste sa se simta bine alaturi de cei din jur, la petreceri, pe platoul de filmare, in fata aparatului de fotografiat etc.. Experienta scurta ca model si faptul ca sora ei Savannah este de profesie designer vestimentar au contribuit la crearea unui stil Sienna Miller, inspirat din look-ul controversat pe alocuri al muzelor lui Andy Warhol, dar si din imaginea Twiggy din anii ’60, toate completate cu elemente de modern, insa niciodata conservator, cum te-ai astepta de la o englezoaica. Imaginea ei este una colorata si optimista, indiferent ca prefera stilul putin retro. Imaginile cu ea din presa de tip tabloid engleza, care o adora, sunt flatante; Sienna nu va fi niciodata surprinsa intr-o postura ‘rusinoasa’ din punct de vedere vestimentar, la fel ca si Kate Moss. La premiere de film este o aparitie minunata, colorata, pentru ca prefera culorile puternice, vesele, electrice chiar: verde, galben, albastru.

Citeste si:  Tineri designeri II

Atunci cand o vezi iesind foare casual dintr-un restaurant de lux al Londrei, imbracata a la Twiggy: rochita babydoll cu imprimeu grafic, dresuri negru mat, botine albe foarte chic si o geanta Chanel, toate completate de o caciulita trasa ‘strengaresc’ peste buclele blonde, iti este clar ca Sienna detine un simt nativ al stilului pe care il foloseste din plin. Nu cred ca cei de la Vogue au facut o greseala atunci cand in 2004 au numit-o ‘Best Dressed Woman’. Mai nou, stilul Sienna Miller este copiat in orice zona aglobului si nu exista un mai mare compliment adus unei celebritati.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.