Smaranda Almasan toamna/iarna 2009/2010

Smaranda Almasan si-a lansat marti, 30 iunie, la Palatul Bragadiru colectia toamna-iarna 2009-2010. La eveniment ,au fost prezenti absolventi ai Universitatii de Arta si Design din Cluj, celebritati si vedete tv, dar si artisti si insideri ai fashion-ului underground.

Prezentarea colectiei s-a facut printr-o instalatie concept proiectata pe 5 ecrane, care a cautat sa puna in evidenta ideea care sta la baza colectiei: „lumina solara si cea artificiala manipuleaza individul, dar si ambalajul sau. In acest context, puloverele devin prea largi, camasile nescrobite se evapora, intemperiile cotidiene transforma albul si negrul. Intentia nu e trasarea vreunui profil psihologic, caracterizarea unui personaj sau scoaterea din context a unui individ si plasarea lui in alt spatiu, ci o urmarire in timp a influentei mediului exterior asupra obiectului imbracat.” (Smaranda Almasan).

Citeste si:  Noua linie Bien Savvy "All Black"

Accesoriile colectiei au fost asigurate de extremelylimited, iar incaltamintea de Mihaela Glavan. Instalatia audio-video a fost conceputa de Mihaela Lutea (Galeria Plan B, Berlin) si realizata de Sergiu Doroftei. Coloana sonora e compusa de artistul roman Sillyconductor, iar modele au fost Ana Maria Gheorghe si Silviu Tolu.

Smaranda Almasan a absolvit in 2008 un master in design vestimentar la Universitatea de Arta si Design din Cluj. In vara aceluiasi an, a fost sprijinita sa-si deschida un atelier propriu la Cluj, moment in care, spunea ea, a inceput sa simta cu adevarat ce inseamna crearea unui produs de la A la Z, tehnica tiparelor, lucrul efectiv cu materialele. Smaranda a avut doua participari la Festivalul de Moda de la Iasi, in 2007 cu colectia „Sample” si in 2008 cu colectia „Compulsory Forward”, care a reprezentat si lucrarea ei de masterat. Tot in 2007, a fost invitata sa participe la targul de la Dusseldorf, prin programul Gtz, cu colectia „Sample” si la doua sezoane ale targului de materiale de la Munchen.

Citeste si:  Profil de model - Chanel Iman

Hainele din colectia toamna/iarna 2009/2010 vor fi in curand disponibile in Bucuresti si pe site-ul designer-ului, care se lanseaza in luna iulie: www.smaranda-almasan.com
Pana atunci, comenzi si informatii la smara_2700@yahoo.com, tel. 0763.664.684.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.