Soirées de la Mode IV

Soirées de la Mode IV – Cei mai buni tineri designeri ai momentului
Lucian Broscăţean şi Ligia Carabet

Cand: luni 30 martie, ora 20:00
Unde: Athénée Palace Hilton sala Le Diplomat

Noua ediţie Soirées de la Mode va fi dedicată, în mod excepţional, celor mai buni tineri designeri ai momentului. Vor fi prezentate colecţiile pentru sezonul toamnă-iarnă 2009/2010 ale designerilor Lucian Broscăţean (Cluj) şi Ligia Carabet (Timişoara) – doi absolvenţi ai universităţilor de profil, promoţia 2008.

Lucian Broscăţean ne va prezenta colecţia “Sky Mirror” – o nouă explorare a nomadism-ului urban şi a relaţiei individului cu reflexiile sale – în ceilalţi, clădiri, cer sau propria personalitate. Lucian e, ca de obicei, un avangardist citadin.
Design-ul original al încălţămintei a fost creat, special pentru Soirées de la Mode IV, de către sculptorul clujean Mihuţ Boscu – platforme sculptate manual, “amintindu-ne” straniu de posibila decadenţă a omenirii înspre primitiv.

Citeste si:  "Halloween fashion week"

Ligia Carabet va expune o introspecţie estetică a eu-lui feminin în anii ce urmează ai secolului XXI, sub titulatura “Mille Feuilles”, sau “Autoportret în viitor”. Aici accentul cade pe explorarea materialelor noi, a tehnicilor atipice de tratare a materialelor tradiţionale, a aplicaţiilor neobişnuite, totul pe tipare tehnologice reinterpretate inedit. Colecţia e de un futurism-retro, extrem de trendy.

Tot aici vom mai avea o premieră – intrarea pe piaţa de modă creativă românească a unui remarcabil brand de bijuterii – Carla Brillanti (Oradea). Relaţia modă – explorare – accesorii – atitudine reprezintă ecuaţia modei sezonului 2009/2010. Carla Brillanti, având în spate cuplul de creaţie Cristian şi Eniko Drimba (absolventă a Universtităţii de Arte din Cluj), a dovedit încă din 2002 importanţa şi conexiunea între calitate şi profesionalism, între stil şi personalitate – totul bazându-se exclusiv pe cristale Swarovski, puse în operă original şi ultra-modern. O surpriză pentru noi toţi, o probă a importanţei accesoriilor pentru noul sezon.

Citeste si:  Ce rochie sa alegi pentru nunta

Şirul surprizelor continuă prin revenirea în arena modei a brand-ului D’anovi, de astă dată sub titulatura DnV by D’anovi, în spatele acestuia aflându-se acum două tinere creatoare: Flavia Stoian şi Anabell Figge. DnV este răspunsul noii generaţii de designeri de încălţăminte la dinamica şi complexitatea actuală a pieţei creative.

Soirées de la Mode IV reprezintă o seară a luxului prin creativitate – cei mai buni tineri designeri ai momentului prezentându-se în faÅ£a dumneavoastră într-o demontraÅ£ie ultra-pozitivă a faptului că moda românească are un viitor cert.

Citeste si:  Haine cu guler tridimensional

Creaţia tânără autohtonă are nevoie de noi toţi: analişti/critici de modă, mass-media, designeri, personalităţi, publicul larg pentru a transforma această demonstraţie în realitate şi continuitate.

Vă aşteptăm alături de noi la Soirees de la Mode IV, la Athenee Palace Hilton, sala Le Diplomat, luni 30 martie, ora 20:00.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.