Trend report – bijuterii couture

Designerii s-au intrecut in a-si pune in evidenta colectiile vestimentare prin adaugarea unor bijuterii de exceptie! Bijuteriile care completeaza un outfit de primavara sau vara mari, uneori exagerat de mari, si complexe ca design.

Primavara asta vom fi asaltate de colectii de bijuterii si alte podoabe din ce in ce mai feminine si rafinate, inspirate din natura: motive florale, simboluri tribale, forme de insecte si animale africane, materiale naturale: lemn, piele reptile, metal, coral, sidef, fildes etc., nuante metalice: cupru, bronz, alama, si altele electrice: roz, verde, oranj, albastru cobalt etc.

Exista o gama larga de bijuterii fantezie, construite din materiale dure dar pretioase, care urmaresc tendintele din moda vestimentara: forme geometrice, culori electrizante, retro anii ‘20, tribal sau etno si haute couture.

Citeste si:  Ghid de buna purtare - imprimeul ikat

Colierele vor fi primele pe lista: pietre mari, montura impunatoare, adevarate explozii de culoare si stralucire. Colierele – fie de inspiratie art nouveau, baroc sau arhaica si tribala, nu au lipsit de la nici o prezentare de moda.

Preferatele tuturor sunt in continuare acele bijuterii care fac o declaratie de forta, bijuterii couture – asta pentru ca frumusetea vestimentatiei trebuie completata de luxul podoabelor.

colier

Bratarile din lemn sau plastic infasurate in material textil si piele in culori puternice insa cat mai naturale sunt ideale pentru un look safari, la fel si colierele mari cu forme decupate geometric, in stil mozaic.

Citeste si:  3 piese esentiale pentru luna febuarie

bratari

Inspiratia pentru colectiile de bijuterii vine din diverse tari si culturi: Mexic – vezi bijuteriile exceptionale ale Fridei Kahlo, lemn in culori puternice dar mate, pietre semipretioase in culori pure; Africa sau Amazon – forme rotunde, coliere si bratari late, lemn, piele, metal; Franta – bijuterii mari cu o forma complexa din pietre pretioase, metale pretioase si diverse accente textile: ciucuri de tapiserie, de exemplu.

Citeste si:  Imprimeurile primaverii 2011

cercei

Pasionatii de bijuterie contemporană au putut descoperi recent nume noi ale designului românesc de bijuterie, in cadrul unui proiect unic pana in acest moment in Romania. Este vorba de primul targ romanesc de profil, numit AUTOR, care a reunit designeri romani de bijuterii Mihaela Tarhuna, Mihaela Zvinca, Andra Lupu, Roxana Davidescu, Ana Wagner, Maria Filipescu, Alina Băncilă, Jennifer Delplanque, Lola Dream Factory, Elena Crişan, Alexandru Lupu, Ioana Matei, Raluca Drăcea, Oana Pop, Dana Ştefănoiu, Raluca Buzura. Acestea sunt numele pe care trebuie sa le cautati atunci cand aveti nevoie de o bijuterie extravaganta, in orice sezon.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.