Trend report – bike chic

Lumea este mare. Si la fel si nevoia de nou. Momentan noul il reprezinta ecologia, adica un lifestyle pentru toti, noi sa ne gandim perpetuu la ce putem face sa salvam planeta, pe care tot noi am distrus-o de-a lungul secolelor. Si, dupa ce ne gandim, sa si actionam. Documentarele sociale ne invata cum putem noi sa reciclam diverse pentru a nu irosi slabele resurse ale Pamantului, si chiar cum sa folosim ecologia modei in favoarea noastra.

Nu stiai ca moda vintage este de fapt ecologie? Iti spunem noi! Vintage inseamna ca hainele trecute de o varsta nu se arunca, ci se refolosesc, tocmai pentru ca exista mai multe haine decat am avea nevoie si putem sa ne folosim de material macar, daca nu de haina asa cum o gasim in magazinele second hand. Nu vrem sa fim „outfit repeater”, e o rusine, dar moda se repeta non stop, asa ca nu-ti arunca tinutele de acum 10 ani, pentru ca undeva, cumva cineva le poate purta!

Citeste si:  Profil de designer - Lucian Matis

Pe langa chestiunea vintage, mai este ecologic si demersul de a folosi materiale organice: in, canepa, bumbac, toate pure, fara sintetice modificate chimic, vopselele trebuie sa fie la fel de naturale ca si materialul pe care vor fi aplicate.

Toate aceste moduri in care moda poate fi ecologica vor fi totusi surclasate de stilul de viata scandinav. Desi Amsterdam este capitala mondiala a ciclismului amator, in Copenhaga exista deja o cultura a bicicletelor. La ordinea zilei este traficul intens pe strazi, insa nu din cauza automobilelor, ci a bicicletelor. Ai citit bine, danezii folosesc bicicleta pentru a ajunge unde au nevoie, cam in acelasi mod in care romanii folosesc fiecare masina personala. Astfel salveaza stratul de ozon, si isi mentin si forma fizica de invidiat in acelasi timp.

Citeste si:  Eleganta in stil italian

Bicicleta este foarte fashionable din acest punct de vedere, insa mai este un aspect de mentionat: nu trebuie musai sa fii casual imbracata atunci cand te urci in sa, si nici bicicleta ta nu trebuie sa fie hi tech. Conceptul de „bicycle chic” este unul des mentionat pe un blog numit chiar
Copenhagen Girls on Bikes si care iti demonstreaza cum poti fi foarte stylish, chiar si atunci cand pedalezi la mandretea ta cu doua roti.

Citeste si:  Moda strazii. Tinute fabuloase din care sa ne inspiram

Un mic sfat: incearca sa mergi pe bicicleta pe tocuri! O sa fii uimita, insa este mult mai comod decat a conduce masina pe tocuri, cand nu ajungi la pedala din cauza lor, si mereu ramai in intersectie. Iar, astfel, in loc sa fii blocata in traffic, tu ajungi la birou cat ai zice „doua roti”! Bicicleta ta poate fi personalizata din punctul de vedere al culorii, marimii, accesoriilor: un cosulet in fata sau in spate este practic si atat de cool. Iar cat priveste problemele de estetica, iti aratam cat de frumos poate arata o femeie bine imbracata pe o bicicleta la fel de chic.


Click aici pentru galeria foto


4 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.