Verdict: pantofii cu platforma nu avantajeaza silueta

Expertii de la revista Vogue afirma ca dominatia pantofilor cu platforma s-a incheiat. Potrivit site-ului dailymail.co.uk. , specialistii in moda spun ca talpile butucanoase ingrasa piciorul si dau impresia unui corp mai putin suplu. Apreciati pentru confortul lor, pantofii cu platforma au preluat conducerea in preferintele femeilor de aproape un sfert de secol. Cum anul acesta revin in tendinte pantofii cu talpa subtire, stilista si designerul de pantofi Tabitha Simmons considera ca pantoful masiv si greoi face femeia sa para mai plinuta si nu avantajeaza silueta.
De aceeasi parere este si directorul de creatie de la Jimmy Choo, Sandra Choi. Ea spune ca pantofii fara platforma evidentiaza liniile mladioase ale trupului si dau o forma frumoasa piciorului si gambei. Mai mult, ne incurajeaza sa nu cedam tentatiei doar pentru ca sunt comozi sau ca sunt inalti. Desi admite ca paltformele te fac sa pari mult mai inalta, Choi crede ca pierzi acest avantaj odata cu inabilitatea de a pasi intr-un mod gratios.

Citeste si:  Accesorii de primavara

Totodata, faimosul Manolo Blahnik, care realizeaza doar pantofi cu o singura talpa, este intru totul de acord, declarand ca tocurile si platformele pot transforma modul in care merge o femeie si nu intotdeauna intr-un sens bun.:”In pantofii cu platforma: ca soferii de camion. [Dar] in pantofii mei: ca balerinele.”

Dar nu toata lumea modei gandeste la fel. Unora li s-a parut respingator indemnul de a renunta la confortul pantofilor cu platforma doar pentru a arata ca niste balerine slabanoage. Majoritatea insa sustin ideea ca pantofii stiletto sunt cea mai buna alegere si reprezinta proportia potrivita pentru silueta. Te fac sa pari mai feminina ca in anii ’50 si ’60 cand se purtau pantofii stiletto cu paltonul pana la genunchi. In orice caz, sunt cazuri in care tinuta are nevoie de un pantof mai gros, de exemplu, o jacheta si niste blugi evazati, stilul caracteristic generatiei ’70. Pe de alta parte, pantoful delicat cu tocul simplu se potriveste perfect cu fustele creion.

Citeste si:  Rochii de seara

(Mai sus: Jesssica Chastain in New York, purtand pantofi cu platforma ; Emma Stone in pantofi stiletto la premiera filmului Gangser Squad din L.A si Naomi Watts purtand platforme la Festivalul International de Film Palm Springs 2013).


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.