„Not cool” by Adrian Oianu

Adrian Oianu a lansat din nou in acest weekend in Gaia Boutique Club din Mamaia colectia Not Cool. Evenimentul vine sa consolideze pozitia designerului in lumea modei romanesti dupa ce aceasta colectie impresionanta de 50 de rochii seducatoare a fost prezentata in luna iunie in cadrul unui show conceptual in sala Atelier a Teatrului de Comedie din Bucuresti.

Designerul propune pentru vara lui 2010 rochii in nuante de rose, gri, grej si bleu, cu un discret aer vintage dat de florile si fundele aplicate, dar si de cusaturile realizate manual. „Creez numai rochii pentru ca mi se pare ca aceasta este piesa de rezistenta din garderoba unei femei. Rochia te scoate automat din anonimat, mai mult decat o face o pereche de pantaloni purtata cu un t-shirt sau o camasa”, a declarat Adrian Oianu.

Citeste si:  Evenimentele saptamanii in moda!

fotofoto

Nuantele de baza pastel ale rochiilor imaginate de Adrian Oianu pentru vara 2010 sunt completate de fire de verde fosforescent, portocaliu neon si rosu infiltrate, inserate, combinate si suprapuse in matasea naturala preferata de creator.

Designerul pastreaza si elementele traditionale stilului sau: taieturi delicate minimaliste, materiale naturale si confortabile, silueta lejera, explorarea continua a volumelor si texturarea autentica manuala a materialelor.

Citeste si:  Andra Clitan - Pasarela 2009

fotofoto

Intrebat de ce colectia poarta numele Not Cool, designerul a raspuns: „Am ales acest nume pentru ca designul nu poate fi descris ca a fi trendy, fancy sau cool. Designul nu se schimba de pe o zi pe alta. El persista, iar noi, creatorii, suntem cei care venim de fiecare data cu ceva nou”.

fotofoto

Pantofii Smiling Shoes si accesoriile create de Smaranda Andrada au completat perfect tabloul show-ului de moda.

Adrian Oianu este unul dintre putinii designeri romani apreciati cu adevarat peste hotare la fel ca pe scena de moda locala. El s-a decis pentru o cariera in moda si a studiat la prestigiosul Institut European de Design din Milano. In 1996, a devenit Art Director si Designer pentru marca de imbracaminte Damat & Tween, in Turcia.

Citeste si:  Rochii de vara

fotofoto

In 2006, Adrian Oianu a revenit in tara pentru a lansa propriul showroom. In 2010 creatorul are deja la activ 16 colectii , iar cea de-a cincisprezecea colectie „153 DTMJ” a adus in 2009 in moda romaneasca imprimeurile virtuale 3D. Elementele definitorii ale brandului Adrian Oianu sunt atemporalitate, contemporanitate, feminism, minimalism, detaliu.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.