‘Tu cum le porti?’

Absolut nimic nu este lasat la intamplare in moda. Desi ne place sa credem ca putem sa ‘aruncam’ ceva pe noi si sa il purtam toata ziua, acest lucru este doar un ideal. Pentru a ne defini un look personal avem de respectat standarde numite elganta, chic, sexy, confort, etc. Aceste atribute necesare unei tinute trebuie adaptate cu discernamant tipului fizic unic fiecarei femei, aplicand si criteriul de varietate pentru ca felul in care te imbraci sa nu fie considerat totusi un pic prea previzibil.
Ce este pana la urma stilul ? Dictionarul iti spune ca este un ‘mod specific de exprimare intr-un anumit domeniu al activitatii omenesti, pentru anumite scopuri ale comunicarii ; fel propriu de a se exprima al unei persoane.’ Stilul se afla deci la rascrucea la care nu mai este de ajuns sa cumperi ultimele colectii pret-a-porter, sa le imbraci si sa iesi din casa. Pentru femei definitia nescrisa a stilului este in termeni de exprimare a propriei personalitati prin vestimentatie, indispensabila fiind atitudinea cu care este afisata vestimentatia. Acum mai mult decat oricand conteaza felul in care faci ca anumite piese vestimentare sa para ca au fost create special pentru tine. In industrie ti se ofera piesele, editorul de moda sau stilistul iti ofera idei si imagini, cu alte cuvinte ce se poate face cu tendintele sezonului, insa doar de tine depinde cum le combini intr-un puzzle uimitor. Stilul designer din cap pana in picioare este ‘out’. Stilul personal este ‘in’.
Vom analiza mereu celebritatile feminine (poate pentru asta sunt acolo!), si ne dam seama de faptul ca admiram la ele modul surprinzator in care combina piese vestimentare si accesorii. In astfel de ocazii ne intrebam ‘Eu de ce nu m-am gandit la asta ?’. Sarah Jessica Parker sau Kate Moss au un fel atat de simplu de a arata fabulos punand pe ele haine vintage alaturi de ultimele descoperiri ale designerilor. Vorbim acum de femei care au acces la orice inseamna moda in lume, insa ele iti spun ca nu exista reguli, ca este important sa aplici criterii de individualitate, mai ales cand alegi ce sa porti.
Admiram la adevaratele iconuri ale stilului in special abilitatea de a trece de la un stil consacrat la altul doar prin schimbarea unui detaliu : de la hippie boem la rock’n roll chic la vampa si inapoi la eleganta inegalabila. Trecand peste faptul ca aceste femei traiesc si muncesc intr- lume a suprematiei imaginii, unde orice greseala este intens flagelata in presa, nu putem sa nu realizam faptul ca si noi muritoarele de rand avem acces la o mare varietate de piese vestimentare si ablitati innascute pentru a stiliza. Atunci de ce sa nu le folosim ? De ce sa admiram tinutele vazute in reviste, si sa le adoptam fara a ne folosi creativitatea ? Desigur, a experimenta poate fi incantator. Ideea e sa stii cand sa spui ‘Asta poate ca este noul look al sezonului, dar fizicul meu nu imi permite asta’ insa de asemenea sa stii ca exista multe alte posibilitati pentru fizicul tau.
Noul motto al creatiei vestimentare este „Tu cum le porti?” in locul celui vechi care spunea „Asa trebuie sa le porti!”

Citeste si:  Mos Craciun la TaraFashion.ro

Un comentariu
  1. eu cred ca tot ce conteaza este sa te simti bine in pielea ta, ptr ca degeba se poarta nu stiu ce sezonul asta, sau iti spune prietena poarta \”asta\”, dak tu nu esti okie. Normal ca trebuie sa stii ce porti si sa ai curaj sa le porti. Nu necesita foarte multa munca la a-ti alege hainele doar trebuie sa te regasesti in ele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.