Accesorii gotice

Stilul gotic inseamna respingerea valorilor, inseamna exprimarea libertatii, si provocare. Stilul gotic este o fantezie intunecata a stilului de zi cu zi. Cel mai distins factor al stilului gotic este culoarea neagra. Moda gotica nu este complet anti-viata, negru doar accentueaza anumite aspecte. Desi a fost criticat indelung, stilul gotic nu si-a pierdut fanii. Acesta este un motiv pentru care femeile se machiaza cu negru.
Bijuteriile si accesoriile sunt de asemenea o parte importanta a stilului gotic. Auriu, argintiu…toate aceste metale se poarta.
Moda gotica include haine specifice precum corsete sau lucruri stramte. Ideea este sa atraga atentia. Exista foarte multe culturi care s-au dezvoltat sub acest stil precum Victorian Goth, Goth Punk, Romantic Goth, etc. Creionul contur pentru ochi negru, blugii stramti, lanturile, fetele albe, unghiile negre, toate fac parte din moda gotica. Tatuajele erau de asemenea utilizate pentru a sublinia acest stil. Desi probabil ti se pare destul de bizar sa-l incerci, suntem siguri ca iti va placea intr-o oarecare masura.
Nimeni nu te obliga sa adopti acest stil, insa poti „imprumuta”cate putin din el, intrucat este foarte la moda. Daca varsta ti-o permite si vrei sa iesi in evidenta, atunci nu ezita sa adopti si tu cateva elemente din stilul gotic. Este posibil chiar sa iti placa, desi ti se pare destul de ciudat.

Citeste si:  Mic dictionar de materiale textile

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.