Asortarea culorii rosii

Atunci cand creezi o schema de culoare, fie vorba de pereti sau de garderoba, este important sa intelegi bazele teoriei culorii. Sa inveti despre aceasta roata a culorilor si despre modul in care tonurile relationeaza cu celelalte este o parte importanta a acestui proces. Exista combinatii nesfarsite de culori care pot fi create, dar nu fiecare culoare arata bine cu rosu.
In afara de galben si albastru, rosul este una din cele trei culori primare. Rosul este considerat a fi o culoare primara pentru ca nu pot fi combinate doua culori care sa se potriveasca cu tonul de rosu aprins. Culorile secundare, precum violet, verde sau portocaliu sunt denumite asa pentru ca sunt produsul unei combinatii primare. Atuni cand folosesti culori primare, apelezi la tonuri aprinse care pot functiona cu o varietate de alte nuante. Rosul se potriveste bine cu albastru si galben pentru a crea o schema de culoare vizuala. Totusi, atunci cand lucrezi cu rosu, este foarte comun sa selectezi culori analoage/
Pe roata culorilor, cele analoage sunt tonuri care sunt pozitionate unul langa altul si sunt combinatii de alte culori.
Culorile complimentare sunt cele care sunt pozitionate in sens opus pe roata culorilor. Pentru rosu, verde este complementar. Aceste culori merg bine impreuna si creaza un sentiment vibrant.

Citeste si:  Ce purtam in aceasta toamna

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.