fbpx

Body piercing-ul – fashion art

Body-piercing-ul a existat din timpurile stravechi, dar a fost perfectionat de la generatie la generatie. Aceasta arta decorativa a corpului a devenit alaturi de tatuaj, foare populara si la moda.
Intr-un studiu stiintific realizat in anul 2009 in Romania, mai mult de jumatate dintre cei intervievati au marturisit ca si-au facut piercing si aproximativ un sfert au spus ca au un tatuaj.
Un motiv pentru care piercing-ul este atat de raspandit astazi este ca poate fi interpretat si folosit ca un mod de exprimare in pas cu moda. In momentul in care o persoana s-a plictisit de bijuteria sa, poate sa o scoata si sa-si puna alta, reinnoindu-si de fiecare data imaginea. Un alt motiv al popularitatii si atractiei pentru piercing consta in faptul ca, spre deosebire de ceea ce se intampla cu multe secole in urma, oamenii au acum posibilitatea de a-si pune bijuterii in cele mai diverse parti ale corpului.
Dintre cei care au declarat ca au piercing, unul din cinci a declarat ca a suferit complicatii medicale din cauza procedurii in sine sau a modalitatii de ingrijire.
Indiferent de locatie: mameloane, limba, buza, ureche, buric, trebuie avute in vedere masurile de precautie pentru evitarea complicatiilor medicale precum infectiile bacteriene sau sangerarile.
Chiar daca este o interventie mai putin dureroasa decat tatuajul si chiar daca se poate renunta la el prin simpla inlaturare a obiectului, piercing-ul implica totusi niste pericole: reactii alergice la unele bijuterii, sangerare excesiva sau infectii bacteriene in locul in care ai piercing-ul.

Citeste si:  Se poarta pantofii metalizati

Ce tipuri de materiale sa folosesti in cazul in care ai hotarat sa-ti faci un piercing?

Argintul nu este o alegere prea potrivita din cauza ca devine mat si substanta lucioasa se depoziteaza in piele. Depozitele acestea innegresc pielea din jurul piercing-ului.

Bijuteriile din aur trebuie sa fie de 18 karate (75 % aur) pentru piercing-urile proaspat efectuate si de cel putin 14 k pentru piercing-urile care s-au vindecat. Unele persoane au probleme cu aurul alb, deoarece acesta contine nichel – un metal la care multi oameni sunt alergici.

Otelul inoxidabil este putin probabil sa produca o reactie externa a organismului sau o infectie a pielii. Alte variante pentru bijuterii sunt metale precum aurul, titanul sau niobiul.

Titanul este folosit nu numai pentru bijuterii, ci si pentru implanturile chirurgicale in organism, pentru ca nu cantareste mult si este poros.

Nu uita niciodata ca frumusetea si sanatatea nu pot fi separate una de alta. Daca tu simti ca fara un piercing nu esti completa si trebuie sa il ai, atunci ia-ti toate masurile de precautie inainte de a trece la fapte.

Citeste si:  Curatare bijuterii
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.