Cum ne descriu hainele pe care le purtam

Felul in care ne imbracam influenteaza, la prima vedere, foarte mult parerea celorlalti despre noi. Se spune ca haina face pe om.. in unele imprejurari aceasta vorba din popor chiar se aplica.
Nu de putine ori mi s-a intamplat sa intalnesc persoane la diferite evenimente, care nu erau imbracate corespunzator cu tematica evenimentului sau machiate excesiv. Asta cu machiajul este si ea o problema a fetelor din ziua de azi, care nu mai tin cont de acele stiluri de machiaj: machiaj de zi..machiaj de seara..sau natural look.
Am fost foarte mirata sa observ, la 7 dimineata, ora la care unii inca dorm sau altii abia se spala pe dinti, femei machiate si aranjate ca la patru ace: coafate, date cu foarte mult tus, genele super-incarcate de rimel si..desigur..nelipsitul ruj rosu ( pentru ca asa au auzit ele la televizor ca e trendy..e ultima fita a acestui an ). Si stateam si ma uitam.. si nu-mi puteam lua ochii de la ele..fara sa-mi pun intrebarea : “Oare aceste femei chiar se simt femei daca au facut acest lucru?”
Feminismul dus la extreme, la limita penibilului ma dezgusta. Si eu sunt femeie si imi place foarte mult sa ma aranjez, pierd chiar foarte mult timp in fata oglinzii atunci cand trebuie sa merg undeva, ador sa-mi fac unghiile, sa ma dau cu rimel, cu ruj sau sa-mi aranjez parul, dar nu uit sa ma incadrez in limitele normalului.
La fel pot spune ca stau lucrurile si in privinta hainelor. Desi sunt o multime de reviste, site-uri si emisiuni educative in aceasta directie, care ne invata cum sa ne imbracam, cum sa ne alegem hainele potrivite, cum sa ne definim stilul personal, calcam atat de stramb uneori, incat cu greu mai putem schimba o parere gresit formata despre noi.
Felul in care ne imbracam, in care ne machiem, in care ne pregatim spune foarte multe despre caracterul nostru, despre personalitatea noastra si mai ales despre intentiile noastre vis a vis de persoana cu care ne intalnim.
Asa ca, daca vrei sa faci o impresie buna, fii cat mai naturala, imbraca-te decent, frumos si machiaza-te cat mai discret, suficient cat sa se vada ca esti o femeie indrazneata, sigura pe ea si ..naturala.

Citeste si:  Flower power

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.