De ce sa purtam haine organice

Viitorul suna bine in ceea ce priveste lumea modei: vom purta haine confectionate din materiale organice si accesorii din materiale reciclabile, vom renunta la blanurile naturale si la sacrificiul animalelor ucise pentru astfel de mofturi.
Se pare ca acest nou trend atrage din ce in ce mai multi creatori de moda si celebritati de la Hollywood : Mark & Spencer, H & M sau Levi Strauss sunt doar cateva dintre firmele care deja au inceput sa lucreze la noile colectii de primavara-vara bazate pe materiale organice. Emma Watson este si ea una dintre sustinatoarele acestui trend si alaturi de brandul “People tree” pregateste o colectie impresionanta de haine ecologice.
Bumbacul organic este unul dintre cele mai utilizate materiale bio. Bumbacul organic este crescut folosind metode cu impact redus asupra mediului inconjurator. Cel mai mare jucator in producerea bumbacului este SUA, urmata indeaproape de India si Peru.
Insa au mai aparut si alte materiale la fel de populare: canepa, bambusul sau algele.
Este bine stiut faptul ca, in lume, culturile de bumbac sunt cele mai poluante: pentru un tricou de bumbac se consuma circa 20.000 l de apa si se emit 5 kg de CO2 in atmosfera. Bumbacul organic consuma mult mai putina apa si compusi chimici.
Trendul hainelor organice are efecte multiple: protejeaza mediul inconjurator, imbunatatesc conditiile in care lucratorii din aceasta industrie isi desfasoara activitatea si nu ne afecteaza sanatatea.
Odata transfornate in haine sau accesorii, aceste materiale salveaza bani si vieti. Pana si blana ecologica a castigat tot mai mult simpatia doamnelor obsedate de moda, datorita marilor creatori de moda, care au reusit sa revolutioneze catwalk-urile cu modele care de care mai atractive si mai sofisticate. Ganditi-va numai la cate animale sunt sacrificate pentru o simpla haina de blana..
Hainele din materiale organice sunt facute astfel incat sa dureze si sa poate fi purtate mai mult timp.
Daca vreti sa participati la protejarea mediului inconjurator, apelati cu incredere la hainele organice, care sunt foarte trendy si frumoase.

Citeste si:  Tunicile

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.