Garderoba eco

Atunci cand te gandesti la o garderoba „eco”, probabil ca iti vine in minte ceva nu tocmai sexy. Ei bine, e timpul sa lasati deoparte acele idei preconcepute si sa luati in considerare o garderoba eco, intrucat ea are mai mult de-a face cu mentinerea cu construirea unei garderobe decat cu ceva care sa va scoata din starea de bine in timp ce o priviti.
Iata cateva sugestii pentru iubitoarele de planeta de toate varstele carora le place sa se imbrace bine.
1. Repara ce se poate repara
Incearca sa te uiti prin dulap si sa repari ceea ce este de reparat. Poti transforma un obiect vestimentar in altul, poti scurta o fusta, sau poti taia o pereche de pantaloni pe care nu o mai porti. Combina anumite elemente care nu ti-au trecut niciodata prin cap. Vei fi si tu uimita de rezultat.
2. Ia in considerare „second-hand-urile”
Aceste tipuri de magazine te vor ajuta sa iti economisesti din bani si sa folosesti materiale noi in timp ce le pastrezi pe cele vechi. Intr-un second-hand poti gasi tot ce ai nevoie.
3. Cauta haine organice
Atunci cand vrei sa iti cumperi ceva noi, cauta haine care au eticheta de 100% organic. Fie ca e vorba de lana, bumbac, toate pot fi crescute organic si folosite la producerea de haine”eco”.
4. Acorda hainelor tale o a doua viata
Nu arunca hainele la gunoi. Daca nu mai poti sau nu mai vrei sa le folosesti, si nici una din prietenele tale nu le vrea, atunci doneaza-le. Ele vor fi astfel purtate de altcineva, si vei face un bine unor oameni care nu au suficienti bani sa isi achizitioneze haine noi.

Citeste si:  Ghid de buna purtare – alb pentru iarna

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.