Importanta hainelor in cariera unei femei

Este esential pentru o femeie de cariera sa arate la fel de bine si profi, ca job-ul pe care il reprezinta, daca vrea sa obtina rezultate pe masura calitatii muncii sale. De aceea este important sa acorde o mica atentie hainelor pe care le poarta atunci cand merge la birou sau cand are intalniri de afaceri.
In general, hainele potrivite unei femei de cariera se impart in doua categorii: business si casual business. Depinde de fiecare sa aleaga si sa adapteze unul din stiluri in functie de pozitia pe care o ocupa, de mediul in care isi desfasoara activitatea si de intalnirile la care ia parte.
Poate parea dificil la prima vedere, dar daca iei aceasta decizie pas cu pas, vei descoperi singura care este dress code-ul tau si cum il poti adapta nevoilor tale.
Daca mergi pe dress code-ul de la tine de la birou, nu ai cum sa dai gres: evita tricourile sau camasile scurte, pantofii cu toc foarte mare si hainele care sunt prea stramte. Evita sa porti haine care pot fi considerate provocatoare, daca nu vrei sa creezi impresii gresite sau sa ti se faca propuneri indecente, chiar si in spirit de gluma.
Daca nu stii cum sa te adaptezi dress code-ului de la birou, pentru ca toata lumea se imbraca diferit, ia ca model persoana care este cea mai respectata si cea mai bine vazuta in firma. Adopta-i stilul, dar pastreaza si caracteristicile stilului tau personal. Nu de alta, dar nu cred ca vrei sa ti se spuna ca ii copiezi stilul sefei sau a colegei.
Nu uita sa iti lasi la birou o camasa sau o bluza, in caz ca se intampla vreun eveniment nefericit si inoportun, cum ar fi o ceasca de cafea cazuta din greseala, fix pe camasa ta.
In unele birouri, se practica “moda culorilor”, care consta in alegerea de comun acord a unei culori, pe care fiecare angajat sa o respecte, in ultima zi a saptamanii. Este foarte funny aceasta “regula” si destul de constructiva in cazul firmelor mari. Asadar, daca pentru vinerea viitoare se impune ca dress code o camasa sau o bluza de culoare rosie si nu ai, mergi fuga la shopping si cumpara-ti una pentru a fi in pas cu moda “de la serviciu”.

Citeste si:  Alura senzuala

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.