Influenta modei asupra oamenilor

Moda a fost asociata de-a lungul timpului cu generatia tanara, insa stim cu totii ca moda nu include o singura categorie de varsta si ca ea se adreseaza tututor celor care vor sa fie mereu in pas cu ea si cu tendintele impuse de designeri.
Moda nu defineste doar persoana, ea face posibila si diferenta intre oameni. Moda nu inseamna sa porti ceea ce vezi la televizor sau in reviste. Moda inseamna sa adaptezi ceea ce vezi la stilul tau personal si sa te simti confortabil. Este foarte important sa nu copiezi pe nimeni si sa nu fii comparat cu alte persoane.
Cat despre felul in care se imbraca celebritatile, nu putem sa ne adaptam tinutele saptamanal, pentru ca lumea copizaza foarte mult stilul acestor vedete si nu este tocmai original sa vezi in mai putin de o saptamana 4 persoane pe strada, imbracate identic.
In zilele noastre, a fi la moda inseamna a umbla cu etichetele hainelor pe afara, pentru a putea vedea lumea ce haine de firma porti si cati bani ai cheltuit pe ele?
Intr-o lume in care, aspectul fizic conteaza mai mult decat ce avem in cap, trebuie sa stim cum sa ne adaptam si cum sa ne pastram personalitatea, fara a incalca vreo regula stricata a modei si fara a ne indeparta de cine suntem cu adevarat.
Spunem despre o persoana ca este in pas cu moda, pentru ca poarta ultima creatie Valentino sau pentru ca si-a cumparat cei mai tari pantofi de la Gucci. Dar oare a fi la moda se rezuma numai la acest aspect? La a avea tot timpul haine si accesorii noi? Sau tine si de mentalitate? De educatie? Sau de felul in care privim lucrurile?
Eu cred ca moda reprezinta acea complexitate de detalii stilistice si etnice ale fiecarui popor. Pentru ca, putem observa cu totii, ca moda difera de la continent la altul, in functie de preferinte, clima si evolutie.
In Africa, spre exemplu, sunt zone in care nu exista termenul “moda”. Oamenii se imbraca cu ce au, cu ce se simt bine si mai ales cu ce le permite vremea de afara.
In Romania, in plina iarna, putem observa oameni imbracati foarte subtire, inghetand de frig, doar de dragul de a fi in pas cu moda.
Acestea fiind spuse.. cat de mult ne lasam influentati de moda?

Citeste si:  Vedetele de la Cannes au ales Boucheron!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.