Invata sa devii populara

A fi popular este un lucru foarte frumos, care poate avea si avantaje si dezavantaje. Depinde foarte mult de tine, cum mentii balanta echilibrata, pentru a nu cadea in extrema dezavantajelor.
Daca ne uitam in dictionar, la cuvantul popular, identificam urmatoarele notiuni:
1.Care este privit cu admiratie, favoare sau cu afectiune de oameni.
2.Care se bucura de simpatia si de consideratia opiniei publice.
3.Care are o comportare prietenoasa, cordiala, atenta fata de toata lumea.
4.Care place unui numar foarte mare de oameni.
Cu alte cuvinte, o persoana care isi doreste sa fie populara, isi doreste mai multi prieteni si mai multe persoane care sa o placa. O persoana populara vrea sa fie vazuta cu ochi buni, intotdeauna ca o persoana de incredere, de ajutor si ca un bun prieten.
Cum spuneam si mai devreme, a fi popular are si avantaje ( cele de mai sus ) dar si dezavantaje. Pe langa oamenii care te plac si te considera un om bun si de treaba, vor fi si alte pareri si alti oameni, pentru care nu vei insemna decat o persoana ingamfata, fara scrupule, care se foloseste de ceilalti pentru a castiga simpatie si admiratie oriunde ar merge.
Pentru acesti oameni, nu reprezinti decat un motiv de barfa si de disconfort, atunci cand esti nevoita sa imparti acelasi spatiu cu ei.
Din ce cauza crezi ca acesti oameni au aceasta parere despre tine? Pentru ca ti-au simtit teama si lipsa de incredere pe care o ai in tine. Chiar daca esti o persoana populara, ai si tu, la fel ca toti ceilalti o multime de probleme, defecte sau complexe, care te urmaresc dar pe care incerci sa le controlezi cum stii tu mai bine. Culmea, este ca acei oameni care nu te plac si te critica sunt cei care au citit cel mai bine in interiorul tau si au vazut problemele cu care te confrunti. Greseala este ca au interpretat intr-un mod gresit ce au vazut si acest lucru i-a dus cu gandul la faptul ca esti o persoana falsa, care traieste din admiratia celorlalti si din laudele venite din exterior. Ceea ce ei nu au vazut este lupta pe care tu o duci cu tine, cu complexele tale si cu nemultumirile tale. Faptul ca esti o persoana populara sau ca incerci sa devii, nu poate fi decat un mic ajutor, menit sa te faca sa-ti cresti increderea in tine si sa te vezi cu ochi buni tu, inaintea tuturor.
Nu exista o reteta care sa te invete sa devii o persoana populara, dar daca esti sincera, transparenta si mereu amabila cu cei din jur, aceste lucruri te vor ajuta sa iti castigi incetul cu incetul “titlul” la care aspiri.

Citeste si:  Must have - imprimeul "ombre"

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.