Moda in Tokyo

Ne-am gandit ca anul acesta sa va prezentam in sectiunea de moda si detalii despre moda in alte parti ale lumii. Vom incepe cu un exemplu destul de indepartat si foarte exotic: moda din Japonia, si mai cu seama in Tokyo.
In capitala Japoniei, nu numai femeile sunt in pas cu moda, ci si barbatii. Majoritatea femeilor poarta genti de designeri si telefoane mobile cu decoratiuni multiple de bijuterii sau floricele. Barbatii tin la portofelele de firma si poarta pantofi de cowboy. Se poate observa destul de usor, strain fiind, faptul ca oamenii din Tokyo acorda foarte mare atentie felului in care arata. Totusi, trebuie sa reamintim cititorilor ca acest lucru este valabil pentru Tokyo, si nu pentru intreaga Japonie. Cu totii stim ca moda in New York nu este aceeasi ca cea din Dallas, spre exemplu. Idealurile din Paris nu sunt aceleasi cu idealurile din sudul Frantei, cum nici moda din Bucuresti nu se potriveste mereu cu cea din Oradea.
Femeile din Tokyo muncesc foarte mult, iar mare parte din banii castigati merg spre produse de beauty. Se pare ca majoritatea femeilor care muncesc nu-si pot permite sa mearga la birou fara sa se machieze. Ar inseamna ca lumea sa inteleaga ca nu se ingrijesc daca ar aparea astfel. De asemenea, cand vine vorba de igiena personala, ele se epileaza la subrat, pe picioare, maini si acorda foarte multa atentie spancenelor si genelor. Ochii frumosi sunt cei cu gene lungi, mascara, creion gros deasupra si sub ochi. Lentilele de contact colorate sunt foarte la moda.
Cat despre forma corpului, un „posterior mare”nu este de dorit pentru femei, si este mai bine ca acestea sa aiba sani mari. Totusi, putine femei nipone au sansa sa aiba sani mari de la mama natura. Pentru a rezolva acest lucru, in capitala Japoniei se apeleaza cam la toate metodele: de la operatii de marire a sanilor prin implant de silicon, la ierburi medicinale si masaje despre care se crede ca ajuta la marirea sanilor. In general, femeile sunt foarte slabe. O femeie in general are in jur de 1,60 m inaltime. Reclamele pentru produse de slabit sunt cam la fel cu cele de la noi din tara: in general se arata femei care au slabit de la 58 de kilograme la doar 46, cu imagini de inainte si dupa.
Parul este de asemenea foarte important. Negrul este deja plictisitor, insa blond, saten roscat, portocaliu si saten inchis sunt foarte la moda. Parul lung, sifonat in mod voit este si el acceptat.
In mare, daca stam sa analizam, nu este foarte mare diferenta intre stilul nostru si al lor. Daca ne gandim bine, si noi romancele suntem foarte cheltuitoare cand vine vorba de produse beauty.

Citeste si:  Moda second-hand

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.