Moda zilelor noastre

Moda a devenit o arta, un stil de viata, un mod de exprimare, mai presus de cuvinte uneori.. Cine nu acorda atentie modei in zilele nostre? Indiferent ca suntem designeri, modele, fotografi, vanzatori sau manageri, nu putem sa nu admitem faptul ca orice lucru care ne inconjoara este strans legat de moda.
Hipiotii se imbraca intr-un anume fel, rockerii au stilul lor, vedetele, politistii, oamenii de afaceri, prizonierii, cainii ( pana si cainii au propriile lor colectii de hainute si accesorii ) , toti se imbraca dupa un anume stil, care ii caracterizeaza sau pe care si l-au creat, in functie de statutul social, de posibilitatile financiare, dupa gust si… dupa tendinte!
Moda zilelor noastre a devenit un fetis. Moda zilelor noastre este arta. Nici un designer nu mai tine cont de celelalte calitati ale hainelor: sa fie comode, placute la atingere, calduroase si rezistente in timp.
Acum hainele pe care le purtam trebuie sa fie trendy, de firma, in tendinte si eventual sa ne vina si bine. Din pacate, tot mai multe femei, isi cumpara haine care nu li se potrivesc, care nu le avantajeaza, doar pentru ca vor sa fie in pas cu moda si cu “lumea buna”.
Sa facem o mica incursiune in timp si sa imaginam pe ce principii erau create hainele acum o suta de ani, spre exemplu. Cu siguranta modelele lor nu aratau asa cum arata cele din ziua de azi: siliconate, fardate in exces, cu extensii si tocuri de 20 cm. Hainele pe care le purtau erau comode, acopereau diferitele parti ale corpului si atrageau atentia intr-un mod decent, nobil as putea spune, daca ne gandim la frumoasele rochii pe care le purtau doamnele de la curtile regale ( unele, nu erau comode trebuie sa recunosc, insa exprimau multa eleganta si stil ).
In zillele noastre, moda s-a diversificat atat de mult, incat nu stii ce stil te reprezinta cel mai bine sau cum trebuie sa te imbraci pentru a fi trendy.
Femeile acorda o mare atentie imaginii din oglinda, pentru ca aspectul fizic si felul in care ne imbracam ne fac sa ne identificam si sa ne diferentiem intr-o lume in care numai glam-ul si extravaganta ne mai pot scoate din anonimat.

Citeste si:  Cum ma imbrac la concert

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.