fbpx

Secretele Egiptului Antic

Cui nu i-ar placea sa fie pentru o zi Cleopatra, Regina Egiptului Antic si a frumusetii? Cui nu i-ar placea sa detina toate secretele frumusetii care se foloseau pe vremea frumoasei regine a Egiptului?
Cercetatorii si arheologii au studiat tratamentele de frumusete pe care le foloseau civilizatiile egiptene si au pus la dispozitia noastra cateva trucuri care ne vor face sa aratam ca niste adevarate dive.
1.Baile cu lapte
Regina Cleopatra facea bai cu lapte in mod regulat. Din fercire, in zilele noastre nu mai este necesar sa facem acest lucru si sa ne simtim ca niste cereale care plutesc in lapte. S-au inventat atat de multe produse cosmetice care contin aceleasi ingrediente ca si laptele, incat nu trebuie decat sa ne bucuram de beneficiile si mirosul delicat al acestora. Printre ingrediente se numara si un acid hidroxi Alpha care are un efect exfoliant si emolient asupra tenului.
Foarte multe lotiuni, sapunuri si spumante de baie contin acest ingredient, care echivaleaza cu efectele benefice ale unei bai de lapte.
2.Masti si tratamente din miere de albine
Cercetatorii au descoperit ca in procesul de mumificare se folosea mierea de albine. Aceasta are proprietati anti-septice, hidrateaza pielea si se poate folosi atat pe fata, restul corpului, cat si pe par.
Mierea este ideala pentru persoanele care au probleme cu acneea sau cu urmele lasate de aceasta.
3.Sarea de mare
Sarea de mare era un produs extrem de valoros si scump pentru egipteni. Nu oricine isi permitea luxul de a folosi sare de mare in tratamentele de infrumusetare. Mineralele din sarea de baie combat stresul si efectul de imbatranire. Magneziul din minerale combate retentia fluidelor, calciul intareste unghiile, potasiul energizeaza corpul, iar bromul relaxeaza musculatura.
4.Uleiurile aromatice
Cercetatorii au descoperit peste 20 de uleiuri aromatice, pe care egiptenii le foloseau ca si lotiune de corp, pe pielea lor. Aceste uleiuri aveau rolul de a proteja pielea, de a trata problemele si urmele lasate pe piele si de a mentine un miros placut.
Mirul era si el considerat un produs exclusivist pentru cei din inalta clasa sociala care isi permiteau si aveau acces la cele mai bune si scumpe produse din acele vremuri.

Citeste si:  10 lucruri must-have pentru o femeie moderna
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.