Stilul hippie

De ce se imbraca fetele in genul hippie? Invata despre semnele de pace din anii ’60, topurile colorate, fustele gipsy, influentele indiene, etc.
Pentru a incepe, fetele hippie nu se numeau asa. In unele zone din Coasta de Vest, fetele hippie se numeau ” fringies” . Ei bine, miscarea hippie a cauzat ca femeile sa inventeze propria lor moda.
Multe dintre hainele hippie inseamnau libera exprimare si rebeliune. Creativitatea a jucat de asemenea un rol imens in acest tip de imbracaminte. Si, toata lumea stie ca persoanele hippie purtau semne de pace. Este asa si nu prea. Adevarul este ca unele purtau, altele nu.
Simbolul pacii
De ce purtau persoanele hippie simboluriel pacii? A fost un protest. Inseamna ca baietii hippie erau pasnici.
In anii ’60, orice baiat care avea varsta cuprinsa intre 18-26 de ani si nu era la facultate, era fortat sa se alature armatei si sa isi riste viata. Dar, sa lupte in razboi nu avea sens.
In zilele noastre, noua generatie de hippie care poarta simbolul pacii ar trebui sa stie de ce predecesorii lor purtau aceste insemne. Aceste simboluri ale pacii erau doar un act de rebeliune impotriva controlului guvernului.
In anii ’60 toate tricourile erau albe.
Fetele purtau deseori fuste gen gipsy din Europa de Sud sau America Latina. Ele purtau de asemenea tunici din Maroc, fuste care erau aduse din India, mocasini suedezi, etc.
Acestea sunt principalele caracteristici ale stilului hippie.

Citeste si:  Moda primaverii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.