Tatuajul – accesoriul trendy

Istoria tatuajului incepe cu aproximativ 5.000 ani in urma si are diferite semnificatii in functie de cultura pe care o reprezinta. Cuvantul tatuaj este derivat din cuvantul polinezian “ta” care inseamna “a grava” si cuvantul tahitian “tatau” care reprezinta “a insemna ceva”.
In India sau Japonia, este o arta foarte comuna si o componenta a practicilor religioase. In Noua Zeelanda, triburile isi considerau corpurile o bucata de lemn si foloseau tot felul de cutitase pentru a-si forma bine cunoscutele semne.
In multe culturi, tatuajul este asociat in mod traditional cu magia, totemurile si dorinta persoanei tatuate de a se identifica cu spiritul animalului.
In ziua de azi, vedem tot mai multi oameni tatuati. Unele dintre cele mai comune tatuaje erau craniile, ancorele si trandafirii.
Daca te gandesti sa-ti faci un tatuaj, este foarte important sa stii ce vrei si de ce vrei sa ti-l faci. Multe persoane se tatueaza doar pentru a fi “cool” sau pentru a se integra intr-un grup.
Si in randul celebritatilor, se poarta aceasta moda a tatuajelor, cu semnificatii propriu-zise sau doar ca modalitate de a atrage atentia presei asupra lor.
In topul vedetelor cu cele mai multe tatuaje se afla Angelina Jolie. Angelina si-a facut primul tatuaj la varsta de 14 ani, avand pana in prezent nu mai putin de 13 tatuaje permanente.
Cel mai recent tatuaj reprezinta coordonatele geografice ale locurilor de nastere ale celor patru copii ai sai:
1.Locatia longitudinala si latitudinala a Cambodgiei, tara de origine a lui Maddox, primul baietel adoptat.
2.Coordonatele Etiopiei, de unde provine fetita ei, Zahara, tot adoptata.
3.Coordonatele Namibiei, locul in care s-a nascut Shiloh Nouvel, fetita sa biologica.
4.Coordonatele Vietnamului, unde s-a nascut baietelul adoptat, Pax Thien.

Citeste si:  Linia Cupcake by Eugenia Enciu

Pe apetisantul corp al Angelinei Jolie mai putem sesiza urmatoarele tatuaje:
– Pe spate : imaginea unui tigru asiatic, iar sub el, un dragon chinezesc.
– Pe soldul drept : o cruce neagra
– Pe spate are dictonul “Know your rights” si o rugaciune scrisa in limba khmera, scrisa pentru fiul ei Maddox.
– Pe antebratul drept are tatuat textul “puterea vointei” scris in limba araba si numarul XII .
– Pe partea interioara a antebratului stang litera H, de la numele fratelui, James Haven.

Citeste si:  Carouri scotiene

Sfatul nostru este ca inainte de a lua decizia de a-ti face un tatuaj, gandeste-te bine de ce vrei sa faci acest lucru, si daca te reprezinta. Poti opta pentru un tatuaj permanent sau pentru unul semi-permanent. Procedeul nu este unul foarte dureros, daca optezi pentru un tatuaj permanent, dar durerea depinde de la fiecare persoana in parte, sau de partile corpului pe care se efectueaza tatuajul.
Poti apela si la varianta mai putin dureroasa, tatuajul semi-permanent, care nu rezista pe piele decat intre 6 luni si 2 ani, in functie de pigmentul folosit.

Citeste si:  Pantalonii largi, din nou in top

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.