10 alimente purificatoare

Consuma cele 10 alimente care detoxifica organismul si vei fi mai sanatoasa, mai vioaie si mai frumoasa.
1. Marul.
Antioxidantii pe care ii contine incetinesc imbatranirea, asa ca marul te scuteste de „inca o primavara” pe chipul tau. Daca il mananci intreg, te bucuri de un plus de fibre, vitaminele C si A. Insa cel mai fascinant ingredient al sau este pectina (cea care il inchide la culoare in contact cu aerul). Aceasta este un excelent purificator al tubului digestiv, protejand totodata intestinele de iritatie (colita, gastrita) si peristaltism exagerat (diaree). Consumat cu tot cu coaja, marul are in schimb efect laxativ, crescand numarul toxinelor eliminate din corp.
2. Cerealele.
Ai grija sa consumi in fiecare zi cereale integrale- sub o forma sau alta. Pline de energie, ele sunt si bogate in vitamine (B,A,E), o sumedenie de alti antioxidanti, minerale (fier, calciu, magneziu, cupru, zinc, fosfor) si acizi grasi nesaturati. Cerealele integrale sunt excelente pentru inima, vase, creier, piele, digestie, iar numitorul comun pentru toate acestea este imbunatatirea metabolismului- prin stimularea regenerarii celulare, a eliminarii radicalilor liberi si a altor toxine din tesuturi.
3. Ridichiile.
Vrei sa ai o fata curata, fara cosuri? Mananca la fiecare masa cate o legatura de ridichi de luna, iar dupa 2-3 saptamani vei avea un ten de invidiat. Aceasta, datorita efectului puternic depurativ, pe care il are, de altfel, si ridichea neagra. Aceste radacinoase sunt folosite din vechime in afectiuni ale ficatului, rinichilor, intestinelor si pielii. Prinzi ideea? Ele sunt leacuri tocmai pentru principalele cai de eliminare a toxinelor din organism. Iar daca tot te purifici, sa nu te miri apoi ca scapi si de migrene.
4. Telina.
Daca nu poti consuma lactate, telina poate deveni principala sursa naturala de calciu bio-disponibil (mai usor de absorbit din intestin). Tocmai datorita acestui mineral in care abunda, ea este vestita ca amplificator al libidoului. Dar, pe langa starnirea poftei de…viata, primavara mai e de apreciat si efectul sau de curatare a organismului, datorat magneziului si fierului, pe de o parte, iar pe de alta, fibrelor pe care le contine si care ajuta la eliminarea toxinelor din colon.
5. Uleiul de masline
Numit de Homer, „aur lichid”, uleiul de masline strange in fiecare picatura tot ce ai nevoie pentru sanatatea celulelor tale: aminoacizi, vitamine, antioxidanti, minerale, dar mai ales acizi grasi esentiali nesaturati . Foarte bine tolerat de stomac, aceasta licoare provoaca ficatul si intreg tubul digestiv la depurare, iar la nivelul sangelui chiar restabileste echilibrul dintre fractiunile de colesterol si trigliceride. Consumat zilnic, stimuleaza regenerarea celulelor din tot corpul.
6. Morcovul
Radacinile proaspete, colorate in diferite nuante de portocaliu, sunt bogate in antioxidanti . Rontaie zilnic cate un morcov, iar pe langa efectul puternic detoxifiant te vei bucura si de o excelenta protectie a pielii si ochilor impotriva razelor solare. Suferi de ulcer gastric? Sucul de morcov e excelent pentru a preveni criza de primavara. Totusi e bine sa nu exagerezi, pentru ca prea mult betacaroten iti ingalbeneste pielea, palmele si talpile si risti o intoxicatie cu vitamina A.
7. Castravetele
E atat de incarcat de apa, incat e greu sa realizezi cat de bogat e in sulf si siliciu si ca joaca un rol deosebit in detoxifierea organismului prin intermediul rinichilor. Castravetele nu are voie sa-ti lipseasca din salata, fiindca, pe langa diureza, el mai are si un efect usor laxativ, sporind purificarea corpului. Te baloneaza? Opteaza pentru sucul proaspat stors, care ajuta chiar in caz de colica intestinala. Fiind foarte racoritor, castravetele e o optiune excelenta pentru acest sezon, mai ales ca stimuleaza eliminarea toxinelor si prin glandele sudoripare.
8. Grepfrutul
La fel ca oricare fruct citric, grepfrutul e bogat in antioxidanti, in vitamine, acid citric, enzime, pectina si minerale. Precum lamaile, portocalele, bergamotele si mandarinele, aceste fructe sunt excelente depuratoare hepatice, intestinale, renale si cutanate -adica forteaza aceste organe sa elimine toxinele . Dar, in plus fata de „suratele” sale, grepfrutul contine anumite enzime speciale, cu efecte stimulatoare pentru arderile metabolice, ducand astfel la o regenerare celulara mai intensa. Adica…la intinerire.
9. Laptuca
Cunoscuta mai mult cu numele de „salata verde”, laptuca este singurul aliment neaos cu fust amar. Acest gust are darul de a stimula secretiile digestive, iar consumul constant de laptuca se dovedeste a fi un depurator al organismului ce nu da gres niciodata. Frunzele verzi au efecte revigorante asupra mai multor organe, revigoreaza sistemul vascular. Iar daca vrei cu adevarat sa ai un trup mladios, nu lasa nicio zi fara sa consumi salata verde.
10. Aloe
Chiar daca nu este un aliment in adevaratul sens al cuvantului, totusi este un remediu naturist de exceptie, planta insasi fiind considerata una dintre minunile naturii. Sucul proaspat stors din frunze, amestecat cu miere, formeaza un extraordinar gel comestibil, care stimuleaza regenerarea tuturor mucoaselor digestive (de la gura pana la colon), inclusiv a celulelor ficatului. Regleaza tranzitul intestinal, secretiile si are un puternic efect detoxifiant, stimuland metabolismul celular.

Citeste si:  Ce materiale se folosesc in art terapie?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.