10 modalitati pentru a-ti intari digestia

Digestia joaca un rol crucial in vindecare, pentru ca fiziologia depinde de digestia unei innoiri constante. O interpretare a digestiei este sa vezi ce inseamna ca extragi inteligenta din mancare si apoi procesarea intr-un mod care suporta inteligenta corpului ca un intreg.
Corpul trebuie vazut ca un sistem singur integral in care toate partile lucreaza in tandem si creeaza o balanta si sanatate. Abilitatea corpului de a se vindeca el insusi este cea mai importanta calitate, cu vindecarea definita ca un proces in care corpul se intoarce la functiile sale naturale.
Incercati aceste mici sfaturi pentru a va asigura ca digestia voastra este confortabila si eficienta:
1. Mancati intr-o atmosfera linistita
Incercati tot ce v-ar putea distrage atentie, incercand sa lasati corpul sa se concentreze numai asupra mancatului si digestiei. Atunci cand te concentrezi asupra mancarii, esti capabila sa savurezi gusturile cu discernamant.
2. Luati-va cateva minute pentru a va odihni in liniste dupa masa
Atunci cand ai terminat de mancat, relaxarea declanseaza procesul digestiv intr-un mod fara efort. O calmitate inainte, in timpul si dupa mese poate fi un avantaj major in digestie si in sanatatea generala.
3. Intotdeauna stati jos atunci cand mancati.
Statul jos relaxeaza tractul digestiv, focuseaza actul mancatului si ajuta la digestie.
4. Nu mancati atunci cand sunteti suparate.
Mancatul atunci cand nu sunteti linistite emotional poate sa creeze in disconfort intestinal. Daca esti suparata la masa, amana mancatul pana atunci cand te vei simti mai bine.
5. Evitati sa manancati repede.
Incearca sa nu mananci foarte repede.
6. Evitati mancarurile reci si bauturile inghetate.
Mancarurile rece si bauturile pun foc pe digestie, „inhiband”enzimele digestive.
7. Nu vorbiti in timp ce mestecati mancarea.
Actul de mestecare si inghitire sunt ceea ce ne permite sa extragem savoarea din mancare. Daca vorbim in timp ce avem mancare in gura ne distrage atentia de la gustam.
8. Mancati o portie moderata.
Asta inseamna ca nu trebuie sa mancati nici mult, nici putin.
9. Nu mancati inainte ca masa anterioasa sa fi fost digerata.
Daca mananci atunci cand stomacul tau nu a terminat de digerat, ii vei ingreuna munca. La majoritatea oamenilor, o digestie completa dureaza intre trei si sase ore.
10. Gateste numai lucruri extrem de proaspete.
Mancarurile proaspete sunt mancaruri inteligente si contin o forta de viata uimitoare. Sunt delicioase si extrem de benefice.

Citeste si:  Mediafax: Un studiu international arata ca un sfert dintre barbati si femei sunt obezi

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.