10 sfaturi pentru a ramane mereu in forma

Sansele tale de a-ti pastra sanatatea si vitalitatea pntru un timp cat mai lung pot fii create chiar de tine:

1.Ramai din punct de vedere fizic,mental si social activa.

2.Adauga la mesele zilnice o cantitate cat mai mare de fructe.Nu face excese chiar daca mancarea este foarte buna!

3.Rezerva-ti timp pentru controale periodice la medic,pentru a te feri de bolile inimii,sau de cancer(coloana,piele,sani).Nu amana intrevedrea cu doctorul daca semnalezi noi simptome ale unei boli,mai ales daca ai peste 40 de ani!

Citeste si:  Protectia solara are si efecte negative

4.Evita expunerea la soare pentru o perioada mai lunga de timp sau la temperaturi scazute,renunta la fumat(pentru ca niciodata nu este prtea tarziu),nu consuma bauturi alocolice in exces si mai presus de toate,nu iti pune viata in pericol,urcandu-te la volan dupa consumarea unor astfel de bauturi.

5.Desfasoara acasa activitai care sa nu iti provoace fracturi sau alte leziuni.Intotdeauna poarta centura de siguranta la volan.

Citeste si:  Dulciurile dau dependenta

6.Pastreaza sau creaza-ti un obicei de natura spirituala care sa te ajute sa treci peste momentele de orice fel din viata,sa te ajute sa accepti schimbarile sau dezamagirile,intr-un caz mai putin fericit.

7.Cultiveaza-ti (sau pastreaza) un sentiment de dragoste si apreciere pentru cei din jurul tau si o atitudine pozitica dar si realista.Pune in aplicare lucrurile care te fac fericita.ACUM!

Citeste si:  Expunerea la substante chimice, asociata cu instalarea precoce a menopauzei

8.Pastreaza un registru al cheltuielilor pentru a simplifica si a ordona bugetul lunar.Nu uita ca ai nevoie de planuri pe termen lung in ceea ce priveste cheltuielile si nevoile casei.

9.Suplimenteza-ti dieta prin adaugarea unui surplus de vitamine care sa iti ofere enegie.Poti folosi si produsele din medicina care ajuta la incetinirea imbatranirii.

10.Daca iti doresti sa arati si sa te simti cat mai tanara posibil,mentine "hormonii tineretii"(hormonii sexuali,melatonina)la parametrii optimi.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.