100 de comunicari orale in cadrul celui de-al XXII-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie

Please select a featured image for your post

Congresul Societatii Romane de Pneumologie, care se desfasoara in aceasta perioada la Poiana Brasov, Hotel Piatra Mare, a atins anul acesta un grad inalt de complexitate si diversitate, mai ales in randul temelor prezentate. Acest lucru este relevat si de numarul de comunicari orale care vor fi sustinute pe intreaga perioada a manifestarii si care insumeaza cifra 100.

In cea de-a doua zi a Congresului Societatii Romane de Pneumologie au fost abordate tematici diverse care au acoperit aria mai multor afectiuni pulmonare, cum ar fi tuberculoza, sarcoidoza, BPOC-ul sau cancerul pulmonar. Tot ieri a avut loc si un simpozion international, la care au participat personalitati marcante din lumea pneumologiei mondiale.

Citeste si:  Ce mancam ca sa fim sanatoase

Una din subiectele abordate in cadrul sesiunilor din cea de-a doua zi a manifestarii, il reprezinta „Paliatia in faza terminala a afectiunilor respiratorii intre avantaje si limite” moderata de prof.as.dr. Ruxandra Ulmeanu si prof.as.dr.Emilia Crisan.

„Paliatia bolilor respiratorii reprezinta inca un subiect destul de rar abordat in Romania, si in acelasi timp, una din preocuparile majore in medicina moderna respiratorie din intreaga lume”, a declarat prof.as.dr. Ruxandra Ulmeanu.

Citeste si:  Apa de mare contra racelii

Simpozionul a oferit participantilor cele mai noi informatii privind metodele de paliatie in diverse afectiuni pulmonare, precum: cancerul pulmonar, BPOC, bronsiectazii, fibroze pulmonare, terapia durerii si altele.

O alta tematica aparte discutata a fost cea a managementului cazului de transplant pulmonar, simpozion moderat de prof.univ.dr. Gabriela Jimborean. Obiectivul sesiunii a fost acela de a familiariza medicii cu principalele etape ale interventiei de transplant pulmonar, precum si cu urmarirea evolutiei si a complicatiilor acesteia. In cadrul simpozionului au fost prezentate si evolutiile catorva cazuri clinice.

Simpozionul international „Noutati in pneumologie: de la Est la Vest” a punctat noutatile din domeniul infectiilor de tract respirator inferior, precum si progresele in ceea ce priveste reabilitarea pulmonara si ofertele de sevraj a fumatului.

Citeste si:  "Pacientul trebuie sa-si defineasca bine asteptarile legate de rezultatele operatiei..."

Alte subiecte abordate in a doua zi a Congresului Societatii de Pnuemologie au fost: Limite si solutii in managementul tuberculozei, Actualitati in sarcoidoza, Evaluarea functionala si reabilitarea respiratorie in chirurgia toracica.

Cel de-al XXII-lea Congres al Societatii Romane de Pnumologie se desfasoara in perioada 30 mai – 02 iunie la Poiana Brasov, Hotel Piatra Mare.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.