10 octombrie – Ziua Sanatatii Mentale

Please select a featured image for your post

Ziua Sanatatii Mentale a fost instituita pe 10 octombrie cu scopul de a educa populatia si a propaga informatii vitale despre tulburarile mentale, in incercarea de a demonta anumite mituri si prejudecati asociate acestora.

Bolile mentale nu isi selectioneaza victimele, putand afecta pe oricine indiferent de varsta, provenienta sau cultura. La nivel mondial, 1 din 5 indivizi sufera de tulburari mentala, aproximativ 450 de milioane de persoane fiind afectati de o forma a acestora.

Citeste si:  Primul chirurg oftalmolog roman propus in Comitetul Director al ESCRS - Dr. Ozana Moraru

Potrivit unui raport recent, aproape 10% dintre copii pot suferi de o forma de tulburare mentala, un motiv in plus pentru care acestia ar trebui sa primeasca sprijin integrat din partea scolii, familiei si medicului curant.

Circa 154 de milioane de oameni din intreaga lume se lupta cu depresia, marea majoritatea alegand sa nu solicite ajutor specializat pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta. Accesul la sanatate mental este de obicei conditionat de lipsa de informare si neintegrarea sanatatii mentale in formele de baza ale asistentei medicale specializate.

Citeste si:  Tratamentul tulburarilor mintale: cu sau fara medicamente?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.