1100 infirmiere si 400 brancardieri vor beneficia de instruire gratuita

Please select a featured image for your post

Articol realizat de biolog Rodica Popescu.

Proiectul „FORMED – Formare pentru servicii medicale imbunatatite”, al carui principal solicitant este Patronatul National Roman, urmareste sa contribuie la imbunatatirea competentelor profesionale a 1100 infirmiere din regiunile nord-est (275 persoane), Bucuresti-Ilfov (550 persoane) si Centru (275 persoane) si a 400 de brancardieri din regiunile nord-est (100 persoane), Bucuresti-Ilfov (200 persoane) si Centru (100 persoane) in vederea atingerii standardelor profesionale cerute de unitatile medicale si utilizate in practica europeana.

Citeste si:  Feminismul dauneaza grav sanatatii

„Infirmierele si brancardierii sunt doua categorii profesionale cu un nivel scazut de instruire, sunt considerate defavorizate in privinta accesului la programe de formare profesionala in domeniul sanatatii, desi asistenta lor acordata persoanelor bolnave este esentiala. Veniturile scazute si natura marginala in actul medical defavorizeaza aceste categorii de persoane in planurile de formare profesionala”, se arata intr-un comunicat de presa al Patronatului National Roman.

Citeste si:  Miscare pentru circulatie

Accesul brancardierilor si infirmierilor la programele de formare, la workshop-urile de dezbateri pe tema abordarilor, practicilor si actiunilor implementate in diferite unitati medicale din Europa, precum si la schimbul de experienta in diferite unitati medicale din Grecia este gratuit datorita cofinantarii oferite de Fondul Social European. Fondul Social European este instrumentul principal prin care Uniunea Europeana finanteaza obiectivele strategice ale politicii de ocupare.

Citeste si:  Schizofrenia, boala detectabila prin rezonanta magnetica

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.