3 lucruri pe care nu le stiai despre munca de parinte

Unele reguli primite de la parinti par sa fie fara sens. Ce se intampla daca aceste reguli le fac de fapt mai mult rau decat bine copiilor nostri?
Mai multi jurnalisti au studiat de-a lungul anilor si au discutat cu sute de cercetatori pentru a afla cum invata copii, ce anume ii motiveaza, si cum ii pot ajuta parintii sa creasca intr-un mediu fericit. Iata cateva dintre descoperirile jurnalistilor:
1. Este mai bine pentru frati sa fie nedespartiti si certati, decat despartiti si in pace.
Fratii se vor certa, oricat de mult am incerca sa evitam acest lucru. Au tendinta sa se certe, intrucat ei stiu ca fratele sau sora lor va fi intotdeauna acolo pentru ei. Poate fi o tortura sa ii urmaresti, mai ales daca esti parinte. Dar, in loc sa ii despartim in mod constant, un parinte ar trebui sa faca o miscare inteligenta si sa le indice activitati pe care sa le faca impreuna. Studiile arata ca copiii care se joaca impreuna, chiar daca se poreclesc in timp ce o fac.
2. Daca le spunem copiiilor tot timpul ca sunt destepti ii putem tampi
Este ceva normal pentru parinti sa isi laude copiii, sa isi doreasca sa le creasca incredere de sine, dar manganindu-le in mod constant ego-urile spunandu-le cat de destepti sunt, poate avea un efect opus. Ceea ce incercam sa va spunem este ca desteptaciunea este ceva ce ori ai, ori nu ai. Odata ce se vor lovi de ceva ce va fi dificil pentru ei, vor trage concluzia ca nu sunt suficient de inteligenti pentru a rezolva respectiva problema si vor abandona imediat.
3. Copilul tau va minti…si asta e ok
Chiar daca parintii pun mare pret pe onestitate, nu ar trebui sa fie foarte suparati daca prescolarul lor spune o mica minciuna. Asta inseamna ca micutul este suficient de amtur incat sa isi concentreze mintea atat la minciuna, cat si la adevar. In loc sa ii pedepsiti pentru o mica minciuna, lasati-i sa stie cat de fericiti sunteti daca admit adevarul.

Citeste si:  Unde sunt cele mai multe bacterii in casa?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.