400.000 de euro stransi pentru copiii bolnavi de cancer limfatic

Please select a featured image for your post

In luna decembrie 2010, Asociatia Salveaza Vieti a obtinut donatii in valoare de peste 400.000 de euro in urma campaniei dedicate infiintarii primului Centru de Excelenta in diagnoza si tratamentul cancerului limfatic din Romania, la Clinica de Oncopediatrie Louis Turcanu din Timisoara. Cea mai mare parte a sumei a rezultat in urma redirectionarii de catre companii a 20% din impozitul pe profitul aferent anului 2010, circa 300 de firme, majoritatea IMM-uri, si 80 de persoane fizice contribuind la strangerea fondurilor.

„Pe langa suma colectata, cred ca am mai inregistrat o reusita – am atras atentia asupra posibilitatii de a redirectiona 20% din impozitul pe profit, o facilitate foarte putin cunoscuta de catre firmele din Romania, dar cu potential urias, ceea ce am si dovedit prin strangerea acestei sume impresionante in doar o luna. Vom continua sa promovam aceasta facilitate, pana cand va deveni o practica fireasca pentru orice companie, mai ales ca redirectionarea se poate face oricand in timpul anului. Conform expertilor in fiscalitate, exista in Romania 400 de milioane de euro care ar putea fi folositi in proiectele derulate de ONG-uri. Companiile au, practic, posibilitatea de a face donatii de mii de euro, fara absolut niciun efort si sunt sigura ca nu este nevoie decat de informare pentru o schimbare vizibila de atitudine”, a declarat Oana Gheorghiu, Vicepresedinte Salveaza Vieti.

Citeste si:  Multe femei care sufera de depresie post-partum nu apeleaza la medic

In perioada 15 ianuarie-31 martie 2011 se va desfasura a doua parte a campaniei, cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania, prin care orice persoana va putea dona 2 EUR prin SMS, la numarul 858, gratuit in orice retea de telefonie mobila (nu se percepe TVA).

Rata de succes in tratarea cancerelor de sange la copii si adolescenti se situeaza sub 50% in Romania, fata de peste 80% in UE. Cauza acestei situatii este lipsa sau precaritatea mijloacelor de diagnosticare in profunzime a tipurilor de cancer, investigatii esentiale pentru stabilirea tratamentului potrivit. Pe langa diagnostic, in etapa tratamentului este vitala existenta camerelor sterile, in care pacientii trebuie izolati atunci cand imunitatea scade dramatic in urma chimioterapiei. Existenta unei astfel de incaperi inseamna, in medie, 30 de copii salvati in fiecare an.

Citeste si:  Fructele si legumele de culoare rosie imbunatatesc memoria si previn cancerul

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.