4.200 de tineri au participat, in primul an, la caravana educationala GeneratiaS

Please select a featured image for your post

Dupa primul an de la lansare, peste 4.200 de tineri au participat la intalnirile organizate in cadrul celor doua editii GeneratiaS – caravana educationala de film cu mesaj legat de sanatate. Caravana GeneratiaS isi propune sa ajute prin intermediul filmului la educarea tinerei generatii in directia adoptarii unui stil de viata sanatos. Intrarea a fost libera.

Daca la prima editie, desfasurata in perioada 17 mai – 8 iunie 2010, s-a discutat despre HIV SIDA, autism, afectiuni hepatice, consumul de droguri, tuberculoza, importanta miscarii, in cea de a doua editie, care tocmai s-a incheiat, mesajul transmis s-a concentrat in zona dermatologiei si a alimentatiei sanatoase. In perioada 15 – 25 noiembrie, elevi si studenti din Bucuresti, Timisoara, Cluj si Iasi au participat la dezbaterile cu medici specialisti in nutritie si dermatologie, pornind de la vizionarea filmelor pe teme de sanatate.

Citeste si:  Campanie de donare de sange, in perioada 23-27 mai 2011

Pe parcursul celor doua editii derulate anul acesta, peste 4200 de tineri din toata tara au participat la proiectiile de film oferite in cadrul evenimentului.

Cea de a doua editie a caravanei GeneratiaS s-a desfasurat in perioada 15 – 25 noiembrie, la Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Brasov. Caravana isi propune ca printr-o metoda educativa originala si alternativa, filmul, sa ajute la educarea tinerei generatii in directia adoptarii unui stil de viata sanatos. Principalele teme abordate in aceasta a doua editie au fost nutritia echilibrata si dermatologia. Elevii si studentii au primit sfaturi si au participat la prezentarile sustinute de medici specializati in nutritie si dermatologie, invitati special la eveniment. Studentii clujeni s-au bucurat de prezenta Profesorului Doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare si autor al cartii „Si noi ce mai mancam? Noua ordine alimentara!”.

Citeste si:  Au inceput inscrierile pentru conferinta internationala: Servicii medicale si sociale pentru Romania rurala: nevoi si solutii

Detalii despre programul caravanei, ca si despre filmele care au fost proiectate, sunt disponibile pe www.generatias.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.