fbpx

53 de companii, ONG-uri si institutii publice sprijina Patronatul Medicinei Integrative in vederea reintegrarii persoanelor cu dizabilitati

Please select a featured image for your post

Reteaua Nationala de Suport demarata de Patronatul Medicinei Integrative in vederea sprijinirii incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilitati a ajuns la un numar de 53 de parteneri. Membrii retelei sunt ONG-uri, patronate, companii private si institutii publice din Romania care si-au propus sa sprijine reinsertia sociala
a persoanelor cu dizabilitati.

Reteaua Nationala de Suport (RNS) are ca scop consolidarea relatiei cu mediul de afaceri si desfasurarea campaniilor de constientizare cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilitati. Dintre cei 53 de membri ai Retelei Nationala de Suport, 16 se afla in Regiunea Sud-Est (Constanta), 24 in Regiunea Centru (Brasov) si 13 in Regiunea Bucuresti-Ilfov.

Citeste si:  Un nou studiu revolutioneaza medicina: Celulele susa embrionare pot repara inima

„Suntem impresionati de rapiditatea cu care organizatiile (fie ca sunt non-profit, institutii de stat sau companii private) si-au manifestat dorinta de a sprijini integrarea socio-economica a persoanelor cu dizabilitati, prin implicarea in Reteaua Nationala de Suport. Faptul ca au raspuns atat de repede solicitarilor noastre ne indreptateste sa speram ca vom reusi sa schimbam o mentalitate gresita a societatii in ceea ce priveste drepturile si abilitatile persoanelor cu dizabilitati. Ne asteptam ca numarul de membri ai Retelei Nationale de Suport sa creasca in viitor, deoarece tot mai multe organizatii incep sa constientizeze importanta acestei categorii sociale”, a declarat Liviu Mandler, presedinte Patronatul Medicinei Integrative.

Citeste si:  Doar cateva zile ramase pentru a beneficia de taxa redusa de inscriere la Conferinta Management Performant in Institutiile Medicale din Romania 2013

Reteaua Nationala de Suport este o activitate in cadrul proiectului european „Retea regionala pentru Promovarea si Aplicarea Conceptelor Economiei Sociale, in vederea cresterii sanselor de reinsertie sociala a persoanelor cu dizabilitati”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in oameni.

Proiectul se deruleaza in perioada 2010 – 2013 si are ca obiectiv central crearea unei retele de centre cu acoperire multiregionala in zonele Bucuresti-Ilfov, Centru si Sud-Est, pentru facilitarea accesului pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati.

Citeste si:  Verificare bona

Beneficiarii proiectului sunt persoane cu dizabilitati diferite care vor beneficia de consiliere profesionala si psihologica, precum si de cursuri de formare profesionala in cadrul centrelor regionale.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.