9 noiembrie – Pacientii cu boli cronice isi cer drepturile!

Please select a featured image for your post

Adunarea Generala Extraordinara a Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (C.O.P.A.C.) organizata in data de 27-28.10.2009, a hotarat organizarea unui miting de protest in data de 9 noiembrie 2009, ora 10.00, in Piata Constitutiei din Bucuresti.

Hotararea a fost luata in urma consultarii organizatiilor membre COPAC:
Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, Federatia Asociatiilor Diabeticilor din Romania, Asociatia Transplantatilor din Romania, Alianta Nationala pentru Boli Rare din Romania, Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania, Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania, Societatea de Scleroza Multipla din Romania.

Citeste si:  Comportamentul preocupat si realitatea celorlalti

„Situatia dezastruoasa din sistem si starea de sanatate a pacientilor cu afectiuni cronice stau la baza deciziei noastre. Nu vrem promisiuni de campanie, nu vrem mila. Vrem ca drepturile noastre sa nu mai fie puncte pe hartie! Bolnavii au ajuns sa faca schimb de medicamente, ingheata in spitale si ajung sa moara din cauza lipsei medicamentelor!”, a declarat Cezar Irimia, presedintele COPAC.

Citeste si:  Cum sa calmezi un copil agresiv

Revendicarile COPAC includ:

Alocarea pentru sanatate a unui buget de cel putin 6% din PIB;
Punerea in practica a sistemului de sanatate centrat pe pacient;
Transparentizarea fondurilor alocate sanatatii;
Accesul imediat si neconditionat la tratament pentru toti pacientii, fara discriminare si fara restrictii, conform Cartei Europene a Drepturilor Pacientilor si a legilor romanesti in vigoare.

Solidari cu decizia COPAC sunt si reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania, Colegiul Farmacistilor din Romania, Asociatia Romana a Producatorilor si Importatorilor de Medicamente, Societatea Nationala a Medicilor de Familie din Romania, PALMED.

Citeste si:  In ciuda prognozelor, cel mai mic copil din lume a supravietuit

„Aproape fiecare familie din Romania are cel putin o persoana bolnava. De aceea, speram ca veti fi solidari cu noi in lupta pentru sanatate si viata! In noi consta schimbarea si numai impreuna vom invinge! Ne vedem pe 9 noiembrie, la ora 10.00, in Piata Constitutiei!” a adaugat Cezar Irimia.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.