ARBACS saluta infiintarea primei banci de celule stem dintr-un spital de stat din Romania

Please select a featured image for your post

ARBACS (Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem) saluta aparitia primei banci de celule stem hematopoietice, infiintata intr-un spital de stat din Romania, la Institutul Fundeni.

Banca de celule stem asigura conditii pentru procesarea celulelor stem hematopoietice atat pentru pacientii carora li se efectueaza transplant medular la institut, cat si pentru donatorii voluntari ale caror celule stem vor fi procesate aici.

Prima banca de celule stem hematopoietice de la Institutul Clinic Fundeni indeplineste in totalitate standardele Agentiei Nationale de Transplant si pe cele europene care reglementeaza activitatea de procesare si conservare a celulelor vii.

Citeste si:  Consumul de bauturi energizante, daunator organismului?

Biogenis, Dr. Dorin Pirciog: „ARBACS sustine alaturi de institutiile de stat si sectorul privat dezvoltarea acestui segment important al medicinei pentru tara noastra. Existenta acestei prime banci intr-un spital de stat ofera deja raspunsul la intrebarea pusa nu rareori in ultimii ani: „Are sens recoltarea de celule stem?”. Iata ca aceste celule stem se regasesc si in preocuparile Ministerului Sanatatii, ceea ce subliniaza importanta acestei proceduri”.

Cord Blood Center, Dr. Tudor Panu: „Reprezinta un adevarat pas inainte pentru Romania infiintarea acestei banci de procesare a celulelor stem hematopoietice si ARBACS este fericita sa salute si sa sprijine acest demers. Suntem datori generatiilor viitoare sa le oferim un viitor sigur, lipsit de griji inutile. Medicina evolueaza mereu in favoarea noastra, noi ntrebuie doar sa o folosim in mod corect”.

Citeste si:  Vitiligo

Stem SURE, Dr. Bogdan Ivanescu: „Ii asiguram pe colegii nostri de intregul sprijin si suport, in solidaritate pentru cauza medicinei bazata pe celulele stem. Cu cat mai multe astfel de clinici si banci, cu atat mai bine pentru viitorul noilor generatii. Dincolo de orice interes comercial, primeaza interesul medical. De aceea ne dorim sa promovam si ajutam toate institutiilor din domeniul celulelor stem pentru a avea cele mai inalte standarde, la nivel european, pentru toti pacientii din Romania”.

Citeste si:  Nu lasa sindromul premenstrual sa preia controlul asupra ta!

Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem – ARBACS este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, apolitica si independenta, care isi propune sa fie un partener de incredere al autoritatilor din domeniul sanatatii si al comunitatii medicale, contribuind activ alaturi de acestia la crearea unui sistem de sanatate performant.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.