fbpx

Acizii grasi Omega-3 previn osteoartrita

Acizii grasi Omega-3, care se gasesc preponderent in carnea pestilor uleiosi, dar si in uleiul de in, reduc semnificativ semnele si simptomele osteoartritei, sustin oamenii de stiinta. Potrivit acestora, testele pe cobai au demonstrat o reducere cu 50% a riscului de a dezvolta boala la subiectii care au urmat o dieta bogata in Omega-3.

Cercetarea arata ca acizii grasi Omega-3, proveniti fie din carnea pestilor uleiosi, fie din uleiul de seminte de in, ajuta la incetinirea progresiei osteoartritei si chiar la prevenirea aparitiei bolii, validand un vechi „remediu al bunicii”- uleiul de peste pentru articulatii sanatoase.

Citeste si:  10 metode pentru a ne racori in timpul verii

In cadrul studiului s-a remarcat ca primele semne clasice ale bolii – degradarea colagenului din cartilaje si scaderea nivelului de molecule care le confera proprietatile, au fost reduse semnificativ de catre acizii grasi. „In plus, Omega-3 influenteaza biochimia bolii, ceea ce inseamna ca poate ajuta la incetinirea progresiei ei, la persoanele la care boala s-a instalat deja”, au explicat cercetatorii.

Citeste si:  Din nou despre protectia solara

Oamenii de stiinta au subliniat ca suplimentarea cantitatii de Omega-3 din alimentatie reprezinta o metoda eficienta si accesibila de prevenire sau de mentinere sub control a bolii. Pentru marea majoritatea a populatiei, pestele ramane cea mai viabila sursa de acizi grasi Omega-3, in timp ce pentru vegetarieni solutia ideala este uleiul din seminte de in.

Sursa: Eurekalert

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.