Activitati de socializate si de relaxare pentru bolnavii de cancer

Please select a featured image for your post

„Uitam de necazuri daca ne propunem sa zambim. Si nu ca sa aratam un ranjet, ci sufletul nostru sa zambeasca cu toata puterea. Asta am dobandit eu la sedintele dumneavoastra de consiliere. E mult, e putin, nu stiu… pentru mine e tot!” (N.M., beneficiara centru ONCOSUPORT Bucuresti)

Incurajare prin socializare

In cadrul centrului ONCOSUPORT Bucuresti se urmareste realizarea cat mai multor activitati de socializare la care participa atat persoanele diagnosticate cu cancer, cat si apartinatorii acestora, referindu-ne in principal la familii, prieteni sau persoane ce le sunt foarte apropiate in procesul vindecarii. Aici pacientii au posibilitatea de a comunica si a interactiona cu cei aflati in situatii similare. Aceasta are rol vindecator: este linistitor si incurajator sa discuti cu persoane care au parcurs deja drumul pe care tu esti abia la inceput si sa vezi ca, desi si ei s-au confruntat cu aceleasi dificultati ca si tine, au trecut cu bine. Schimbul de experienta are rol mobilizator pentru pacienti si ii ajuta sa iasa din izolarea in care, eventual, se afla si sa se reconecteze la lume, la viata, sa isi aminteasca sa zambeasca si sa isi acceseze puterea interioara.

Citeste si:  Silueta de Cenusareasa

In cadrul centrului s-au organizat si activitati de terapie ocupationala care au urmarit sprijinirea persoanelor diagnosticate cu cancer si a apartinatorilor acestora pentru a invata sa intreprinda activitati necesare unui trai zilnic armonios, a optimiza starea psihica si a stimula gandirea pozitiva. In luna martie beneficiarii au participat la ateliere de martisoare si la confectionarea de felicitari, iar in aprilie s-a organizat un atelier cu ocazia sarbatorilor de Paste, in cadrul caruia s-au incondeiat oua, s-au confectionat felicitari si mici cadouri pentru cei dragi.

Citeste si:  Ghidul Pacientului Roman - din 13 aprilie, la chioscurile de ziare

Suflete mari alaturi de noi

Totusi, ceea ce da substanta activitatilor din cadrul centrului sunt sufletele oamenilor care ne sunt alaturi. Evenimentele de socializare organizate in centru au fost marcate de oameni deosebiti, care s-au alaturat acestei cauze nobile de sprijinire a bolnavilor de cancer. Astfel, Centrul de Consiliere a gazduit o intalnire cu marea doamna a teatrului si a filmului romanesc, Florina Cercel, care a impartasit celor prezenti propria experienta in care a trebuit sa sprijine o persoana draga care, cu ani in urma, a fost diagnosticata cu cancer. Doamna Cercel a lansat un mesaj tonic, optimist, relatand cum a depasit acele momente dificile si marturisindu-si credinta in resursele de vindecare de care dispune fiecare om, precum si in puterea vindecatoare a „cuvantului de mangaiere”.

Citeste si:  Clasamentul celor mai hranitoare alimente

O alta doamna remarcabila ce ni s-a alaturat este doamna Eleonora Pokola, diagnosticata cu cancer de san, autoarea cartii „Povestea unei supravietuitoare”, care a discutat cu beneficiarii de la suflet la suflet, intarindu-i prin exemplul viu de optimism si forta interioara pe care il constituie datorita experientei similare in confruntarea cu aceasta boala si cu greutatile vietii.

Informatii medicale


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.